Kitap Cevapları TIKLA
Soru Sor TIKLA
Uncategorized

9. Sınıf Türk Dili ve Edebiyatı Hazırlık Ders Kitabı Cevapları Sayfa 310

9. Sınıf Türk Dili ve Edebiyatı Hazırlık Ders Kitabı Sayfa 310 Cevapları Meb Yayınları‘na ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

9. Sınıf Türk Dili ve Edebiyatı Hazırlık Ders Kitabı Cevapları Sayfa 310

Aşağıdaki parçada boş bırakılan yerlere düşüncenin akışına göre kutucuklardaki kelimelerden uygun olanlarını getiriniz.

resmî açık ve anlaşılır fıkra talep ederim doğum yeri öznel imza adres arz ederim

  • Cevap:

1. Dilekçeler herhangi bir konu hakkında ilgili makamlara bilgi sunulması veya bir sorunun giderilmesi amacıyla….bir şekilde yazılan….yazılardır. Bir dilekçeye dilekçenin gönderileceği makam ve yerin adı ile başlanır. İsteğin dile getirildiği metin kısmının sağ alt köşesine tarih, onun altına……atılır ve ad-soyad yazılır. Sol alt köşede ise…… yer alır. Dilekçelerde istek dile getirildikten sonra dilekçeyi…..ifadesi ile bitirmek gerekir. Dilekçeye eklenecek belge var ise adresin altına “Ek” kelimesi yazılır.

Aşağıda harflerle verilen paragrafları rakamlarla verilen ana düşünceler ile eşleştirerek harfleri rakamların yanındaki yay ayraçların içine yazınız.

  • Cevap:

2. Paragraflar
a. Bir şiiri şiir kılan yalnızca şiirde dile getirilen duygular, düşünceler değildir. Önemli olan bu duyguların, düşüncelerin şiire özgü bir hava, bir söylem içinde dile getirilip getirilmediğidir.
b. En yalın tanımıyla olan ya da ortaya çıkan şeydir olay. Bunu öyküye, romana, oyuna giren kişilerin birbiriyle, kendileriyle ya da çevreleriyle çatışması olarak da düşünebiliriz.
c. Neye olursa olsun, “başlamak” güzel şeydir. Çünkü her başlayış bir şey yapmak, bir sonuca varmak hevesinin ilk adımını teşkil eder.
ç. Sözcükler çeşitli, zaman zaman şaşırtıcı özellikleri olan dil ögeleridir. Bunlar değişik bağlamlar içinde, bambaşka kavramları dile getirebilir.

Ana Düşünceler
I. İyi başlangıçlar, insanları amaçlarına ulaştıran önemli etkenlerdir. ()
II. Şiir duygu ve düşüncelerin şiirsel bir üslupla dile getirilmesiyle ortaya çıkar. ()
III. Anlatmaya bağlı edebî metinlerde dile getirilen olay, kahramanların kendileriyle ve çevresindekilerle çatışma esasına dayanır. ()

Aşağıdaki açık uçlu soruların cevabını ilgili alana yazınız.

  • Cevap:

Süleyman Nazif (25 Ocak 1981/Saat 12.00)
Nazif, yazı hayatımın ilk adlarından biri. Çocuktum. Benim için edebiyat, şiir demekti. Nabi’ye, Fuzuli’ye, Nedime aşıktım. Müpheme, kavranılamayana karşı duyulan garip bir sevgi. Daha doğrusu hayranlık. Hececileri okurken çok daha rahattım. Onlar, daha sığ, daha kolay, daha senli benliydiler. Nesre gelince.. Cezmi’nin dalgalı üslubu büyülemişti beni. Türk Teceddüt Edebiyatı Tarihi ile sarhoş olmuştum. Ama benim için nesir sanatının gerçek temsilcisi Refik Halit’ti.

Bu parçanın neden dilekçe olmadığını gerekçeleriyle yazınız.

  • Cevap:

9. Sınıf Meb Yayınları Türk Dili ve Edebiyatı Hazırlık Ders Kitabı Sayfa 310 Cevabı ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

☺️ BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
happy
0
clap
0
love
0
confused
0
sad
0
unlike
0
angry

Yorum Yap

** Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!