Kitap Cevapları TIKLA
Soru Sor TIKLA
Uncategorized

9. Sınıf Türk Dili ve Edebiyatı Hazırlık Ders Kitabı Cevapları Sayfa 222

9. Sınıf Türk Dili ve Edebiyatı Hazırlık Ders Kitabı Sayfa 222 Cevapları Meb Yayınları‘na ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

9. Sınıf Türk Dili ve Edebiyatı Hazırlık Ders Kitabı Cevapları Sayfa 222

Biyografi yazmak, birtakım hazırlıklar gerektirir. Önce biyografisi yazılacak kişiyle ilgili bilgilerin bulunduğu kaynaklar, belgeler saptanır. Bu konu ile ilgili olarak kişinin mektuplarından, günlüklerinden, anılarından yararlanılabilir. Biyografisi yazılan kişiyi tanıyanlardan, eş ve dostlarından bilgi alınarak yetiştiği ortamı oluşturan koşulları anlamak ve metne yansıtmak kişinin yaşam öyküsünü bütün boyutlarıyla anlatmak için önemlidir. Belgelerden yararlanılması, gerçeklere bağlı kalınması biyografiye belgesel bir boyut kazandırır. Otobiyografi ise biyografinin bütün niteliklerini taşımasına rağmen anlatıcının farklı olması yönüyle biyografiden ayrılır. Biyografi ve otobiyografi yazarken açıklık, akıcılık, duruluk, yalınlık, öznellik ve nesnellik gibi anlatım özelliklerini göz önünde bulundurmak yazınızı daha etkili kılacaktır. Buna göre açıklık anlatımın yargıyı açıkça ifade etmesi, duruluk anlatımda gereksiz ek, kelime veya kelime grubunun bulunmaması, yalınlık anlatımın süsten uzak olması, öznellik yargının kişiden kişiye değişkenlik göstermesi, nesnellik ise yargının herkes için geçerliliğinin aynı olmasıdır.

  • Cevap:

Otobiyografinizi ve belirlediğiniz bir kişinin biyografisini yazınız. Aşağıdaki soruları yazdığınız metinlerden hareketle cevaplayınız.

Yazdığınız biyografi ve otobiyografi arasındaki farklılıkların sebepleri nedir?

  • Cevap:

Yazdığınız metinlerde hangi anlatım türlerini kullandınız? Niçin?

  • Cevap:

Yazdığınız metinlerin içeriğinin belirlenmesi ve düzenlenmesinde neleri göz önünde bulundurdunuz?

  • Cevap:

Yazdığınız metin için biyografik bilgi edinmek amacıyla basılı kaynaklardan ve internetten yararlandınız mı? Bu kaynakların güvenilirliğini kontrol ettiniz mi?

  • Cevap:

Yazdığınız metinlerden yalın, duru, açık, nesnel, öznel cümleye birer örnek bularak altını çiziniz.

  • Cevap:

Yazdıklarınızı yazım ve noktalama yönünden gözden geçiriniz. Bir metinde yazım kurallarına uymanın ve noktalama işaretlerini yerli yerinde kullanmanın metnin açık ve anlaşılır olmasındaki etkisini unutmayınız.

  • Cevap:

9. Sınıf Meb Yayınları Türk Dili ve Edebiyatı Hazırlık Ders Kitabı Sayfa 222 Cevabı ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

☺️ BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
happy
0
clap
0
love
0
confused
0
sad
0
unlike
0
angry

Yorum Yap

** Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!