Kitap Cevapları TIKLA
Soru Sor TIKLA
Uncategorized

9. Sınıf Türk Dili ve Edebiyatı Hazırlık Ders Kitabı Cevapları Sayfa 168

9. Sınıf Türk Dili ve Edebiyatı Hazırlık Ders Kitabı Sayfa 168 Cevapları Meb Yayınları‘na ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

9. Sınıf Türk Dili ve Edebiyatı Hazırlık Ders Kitabı Cevapları Sayfa 168

Öğrenilen bilgileri korumak ve onları hatırlanabilir kılmak için başvurulan etkili yöntemler vardır. Bu yöntemlerden biri de özet yapmaktır. Konuşulanların, anlatılanların ya da okunanların ayrıntısız olarak ana çizgileriyle belirtilmesi işine özetleme, oluşturulan kısa metne de özet denir. Özetleme, yorum değildir. Yorumda yazarın ne demek istediği anlatılır, özette ise ne dediği kısaca belirtilir. Özet yapmak konunun ana hatlarının kavranmasını sağladığı gibi belleği güçlendirip dikkati geliştirir. Bir hikâye, bir roman ya da bir oyun özetlenirken ana olaylar seçilir. Özetlenecek metnin kişileri önem derecesine göre sıralanır. Bunlar, birbiriyle ve olayların akışı içindeki ilişkilerine göre anlatılır. Anlatımda ya geniş zamanlı fiil kipi ya da şimdiki zamanlı fiil kipi kullanılır.

  • Cevap:

İncelediğiniz İnci veya Toprak Ana adlı romanların bir özetini yazınız. Yaptığınız özetleri karşılaştırarak farklı noktaları ve bu farklılıkların sebeplerini belirleyiniz. Özetinizi yaparken aşağıdaki açıklayıcı bilgileri göz önünde bulundurunuz.

  • Cevap:

Özetleyeceğiniz metni dikkatle okuyup met nin iletisi/mesajını tespit ediniz.

  • Cevap:

Özette gereksiz bilgilere değil önemli noktalara değininiz.

  • Cevap:

Özetinizde kısa ve yalın ifadeler kullanınız, metnin iletisini yansıtan cümleler oluşturmaya özen gösteriniz.

  • Cevap:

Yaptığınız özetin, okuduğunuz romanın bütünü hakkında fikir vermesi gerektiğini unutmayınız.

  • Cevap:

Özetlediğiniz romandaki kişi veya mekânlardan biri üzerine betimleyici birer paragraf yazınız ve yazdıklarınızı arkadaşlarınızınkiyle karşılaştırınız.

  • Cevap:

Yazdığınız betimleyici paragrafta isim, sıfat ve zamir olan kelimelerin altını çiziniz.

  • Cevap:

Yazdıklarınızı yazım ve noktalama açısından gözden geçiriniz. İyi bir yazının gereksiz ifadelerden uzak, açık ve anlaşılır olması gerektiğini unutmayınız.

  • Cevap:

9. Sınıf Meb Yayınları Türk Dili ve Edebiyatı Hazırlık Ders Kitabı Sayfa 168 Cevabı ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

☺️ BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
happy
0
clap
0
love
0
confused
0
sad
0
unlike
0
angry

Yorum Yap

** Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!