Kitap Cevapları TIKLA
Soru Sor TIKLA
9. Sınıf Türk Dili ve Edebiyatı Beceri Temelli Etkinlik

9. Sınıf Türk Dili ve Edebiyatı Beceri Temelli Etkinlik Kitabı Cevapları Sayfa 460

9. Sınıf Türk Dili ve Edebiyatı Beceri Temelli Etkinlik Kitabı Sayfa 460 Cevapları Meb Yayınları‘na ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

9. Sınıf Türk Dili ve Edebiyatı Beceri Temelli Etkinlik Kitabı Cevapları Sayfa 460

3. a) Yazarın sözü başka bir yazara bırakmaktaki amacı nedir? Açıklayınız.

  • Cevap: Yazarın kullandığı düşünceyi geliştirme biçimiyle sözü Goethe’ye bırakmaktaki amacı, metnin ana düşüncesini ortaya koymaktadır. Çünkü tanık gösterme, ana düşünceyi ortaya koymakta başvurulan bir düşünceyi geliştirme yoludur.

b) Son sözü yazarın kendisi söyleseydi ama metinde adı geçen yazarı da ansaydı bu durum düşünceyi geliştirme yolunu nasıl etkilerdi? Açıklayınız.

  • Cevap: Son sözü yazarın kendisinin Goethe’yi de anarak söylemesi için metinde düşünceyi geliştirme yollarından örnek göstermeyi kullanması gerekirdi. Zira yazarın Goethe’yi anması mesela “Goethe de aynı görüştedir.” gibi bir cümle kullanması düşünceyi geliştirme yollarından örnek göstermeye girerdi.

4. a) Metni açıklayıcı anlatım biçimini kullanarak yeniden yazınız.

  • Cevap: Yazma etkinliği, öğrencinin birikimine ve hayal gücüne göre şekillenecektir. Örnek: Goethe’nin Şiir ve Gerçek adlı eserinden geçmişteki Alman şairlerin sıkıntılı hayatlar yaşadıkları ve zorluklar içinde şiir yazabildikleri anlaşılmaktadır. Adı geçen esere göre geçmişte Alman şairlerin arasında örgütlü bir yapının sağladığı bir dayanışma yoktur. Şairlerin halk arasında en ufak bir ayrıcalıkları bulunmamaktadır. Şairlerin koruyucuları yoktur. Kendilerine yararlı olabilecek devlet adamlarıyla ilişkileri bulunmamaktadır. Zekâ, yetenek ve ilham sayesinde şiir söylemeye veya yazmaya çalışırlar. Ama şairler yoksulluk içinde yaşarlar, günlük gereksinimlerini karşılamakla meşgul olurlar. Bu yüzden şairlerin yeteneklerinin parlaması çok zordur.

b) Yazdığınız metinde açıklayıcı anlatım biçimini kullanmak için neler yaptınız?

  • Cevap: Açıklama anlatım biçimini kullanmak için anlatımın başında açıklanacak konu net bir biçimde ortaya konmalıdır. Anlatımın devamında konunun çeşitli yönleriyle ilgili bilgiler verilmelidir. Metnin anlatımını açıklayıcı anlatıma çevirmek için tırnak içindeki ifadeler açıklama ifadelerine de dönüştürülebilir. Bunların dışında konu hakkında konunun anlaşılmayan yönlerine açıklık getirme, bilinen bilgilerin haricinde yeni nitelikte bazı bilgiler ekleme yönünde hareket edilerek metin anlatımı açıklayıcı anlatıma dönüştürülebilir.

9. Sınıf Meb Yayınları Türk Dili ve Edebiyatı Beceri Temelli Etkinlik Kitabı Sayfa 460 Cevabı ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

☺️ BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
happy
0
clap
0
love
0
confused
0
sad
0
unlike
0
angry

Yorum Yap

** Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!