Kitap Cevapları TIKLA
Soru Sor TIKLA
9. Sınıf Tarih Beceri Temelli Etkinlik

9. Sınıf Tarih Beceri Temelli Etkinlik Kitabı Cevapları Sayfa 160

9. Sınıf Tarih Beceri Temelli Etkinlik Kitabı Sayfa 160 Cevapları Meb Yayınları‘na ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

9. Sınıf Tarih Beceri Temelli Etkinlik Kitabı Cevapları Sayfa 160

1. Coğrafi şartlar, Türk topluluklarını daha çok hangi tür hayat tarzına yöneltmiştir?

  • Cevap: Bozkır coğrafyası tarımdan çok hayvancılığa uygun olduğu için Türk topluluklarını konar-göçer hayat tarzına yöneltmiştir.

2. Yaşadıkları coğrafya, Türkleri aşağıda verilen özellikler açısından nasıl etkilemiş olabilir? Yorumlayınız.

  • Cevap:

Teşkilatçılık : Konar-göçer hayat tarzı Türklerin disiplinli teşkilatlı bir şekilde yaşamasını sağlamıştır.
Geçim kaynağı : Sulanabilir arazilerde yaşayanların tarım, bozkırlarda yaşayanların ise hayvancılık temel geçim kaynağı olmuştur.
Konut tipi: Kanar-göçer yaşam tarzının olduğu yerlerde çadır, kullanılırken yerleşik hayatın hüküm sürdüğü bölgelerde kerpiç ve taştan yapılmış evler kullanılmıştır.
El sanatları: Konar-göçer yaşam tarzından dolayı daha çok taşınabilir eşyalar üzerine; pars, kaplan, aslan, kurt, at, koyun ve kartal gibi hayvan figürlerinden süslemeler yapılmıştır.
Spor: İlk Türk devletleri iklim şartlarının çok zor olduğu bölgelerde kurulmuş, kuruldukları coğrafyanın çetin iklim şartları, onların spor anlayışlarını da şekillendirmiştir. Doğa şartlarıyla mücadele ederek yaşamak zorunda olmaları, Türklerin zinde kalmalarını sağlamıştır. Genellikle savaşa hazırlık, çetin doğa şartlarıyla mücadele ve eğlence amaçlı sporlar (atlı sporlar, okçuluk ve avcılık) yapılmıştır.

3.) Bir arkeolog olarak konargöçer yaşam tarzının olduğu bölgelerde çalışmalar yapsaydınız, kazılarınızda daha çok hangi eserlere rastlardınız?

  • Cevap: Keçe, halı ve kilim parçaları, at koşumları, madenden yapılmış eşyalar, su kanalları, heykeller.

9. Sınıf Meb Yayınları Tarih Beceri Temelli Etkinlik Kitabı Sayfa 160 Cevabı ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

☺️ BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
happy
0
clap
0
love
0
confused
0
sad
0
unlike
0
angry

Yorum Yap

** Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!