Kitap Cevapları TIKLA
Soru Sor TIKLA
9. Sınıf Fizik Beceri Temelli Etkinlik

9. Sınıf Fizik Beceri Temelli Etkinlik Kitabı Cevapları Sayfa 43

9. Sınıf Fizik Beceri Temelli Etkinlik Kitabı Sayfa 43 Cevapları Meb Yayınları‘na ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

9. Sınıf Fizik Beceri Temelli Etkinlik Kitabı Cevapları Sayfa 43

Günümüzde uluslararası alanda rekabet gücünün artması; bilgi üretiminin hızlanmasına ve hızlı teknolojik gelişmelere bağlıdır. Ayrıca rekabet gücünü artıran dinamiklere araştırmacıların sayısı ve niteliğinin yanında araştırma ve geliştirme merkezlerinin çalışmalarını da eklemek gerek.
Tüm dünyada olduğu gibi teknolojide dışa bağımlılığın azaltılması ve rekabet gücünün artması için ülkemizde de çalışmalar yapılmaktadır. Ülkemizde araştırmacılarımızın çalışmalarını daha gelişmiş laboratuvarlarda yapabilmeleri için uluslararası kuruluşlar ile işbirliğine gidilmiş bu çerçevede CERN ile ortak üyelik anlaşması imzalanmıştır. Yetişmiş insan gücümüzü artırmak için de bilimsel çalışmalar teşvik edilerek beyin göçünün önüne geçilmeye çalışılmıştır. Ayrıca araştırma geliştirmeye önem veren, teknoloji üreten ve özgün tasarım yaratan TÜBİTAK, ASELSAN ve TAEK gibi bilim araştırma merkezlerinin geliştirdiği yerli teknolojiler sayesinde teknolojideki dışa bağımlılığımız azalmış, rekabet gücümüz artmıştır.
ASELSAN savunma sanayisinde ihtiyaç duyulan teknolojileri yerli imkânlarla üretirken aynı zamanda birçok farklı alanda da üretim yapmaktadır. ASELSAN, sağlık alanında yaptığı çalışmalar ile yerli manyetik rezonans (MR) cihazı geliştirmiş ve yoğun bakım ünitelerinde kullanılan solunum cihazı üretimine katkıda bulunmuştur. TAEK yaptığı bilimsel çalışmaların yanında ülkemizde yapımına başlanan nükleer santrallerin teknolojik kriterlerini belirleyerek bu alandaki yeni nesil teknolojilerin ülkemize getirilmesini sağlamıştır.

1.) TÜBİTAK’ın bilimsel çalışmalara verdiği destekler sayesinde beyin göçünün önlenmesinin ya da tersine beyin göçünün oluşturmasının rekabet gücümüzün artmasına katkıları nelerdir?

  • Cevap: Ülkemizde çeşitli nedenlerden dolayı beyin göçü oluşmuştur. TÜBİTAK tarafından verilen destekler sayesinde beyin göçü azalmış hatta bilim insanları ve mühendislerimizin bir kısmının ülkemize dönüşü sağlanmıştır. Bu sayede bilimsel çalışmalar ve teknolojik gelişmeler artmıştır.

2. Savunma sanayisinde ihtiyaçların karşılanmasına yönelik bir araştırma merkezinin olmasının önemi nedir?

  • Cevap: Savunma sanayisinde dışa bağımlı olan ülkeler istedikleri savunma sistemlerine ulaşmamakta ya da aldıkları sistemleri istedikleri gibi verimli kullanamamaktadır. Bu nedenle ülkemizde ihtiyaç duyulan alanlarda yerli teknolojiler geliştirip üretimini yapmak zorundayız. ASELSAN birçok farklı alanda üretim yaparak savunma sanayisindeki yerlilik oranını artırmada önemli bir paya sahiptir.

9. Sınıf Meb Yayınları Fizik Beceri Temelli Etkinlik Kitabı Sayfa 43 Cevabı ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

☺️ BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
happy
0
clap
0
love
0
confused
0
sad
0
unlike
0
angry

Yorum Yap

** Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!