Kitap Cevapları TIKLA
Soru Sor TIKLA
9. Sınıf Coğrafya Beceri Temelli Etkinlik

9. Sınıf Coğrafya Beceri Temelli Etkinlik Kitabı Cevapları Sayfa 35

9. Sınıf Coğrafya Beceri Temelli Etkinlik Kitabı Sayfa 35 Cevapları Meb Yayınları‘na ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

9. Sınıf Coğrafya Beceri Temelli Etkinlik Kitabı Cevapları Sayfa 35

Aşağıdaki okuma parçasını okuyup, soruları cevaplayınız.

Haritaların çeşitli unsurlardan oluştuğu bilinmektedir. Bunlar; haritanın kullanım amacını ortaya koyan başlık, haritası yapılan bölgenin gerçeğine oranla ne kadar küçültüldüğünü gösteren ölçek, haritası yapılan bölgenin Dünya üzerindeki yerini ortaya koyan coğrafi koordinatlar ve bölgenin harita üzerinde gösterilen özelliklerini ifade etmede kullanılan işaret ve sembollerin ne anlama geldiğini anlatan lejanttır.
Haritalar kullanım amacına göre iki farklı şekilde sınıflandırılır. Bunlar, genel ve tematik haritalardır. Bir bölgenin doğal unsurları (deniz, göl, akarsu vb.) ile yapay unsurlarının (yol, köprü vb.) kartoğrafik işaretler ile haritalanmış olmasıyla genel haritalar elde edilir. Bu tür haritalara; Dünya siyasi haritası, Türkiye fiziki haritası örnek verilebilir. Topoğrafik altlık haritası üzerine ilgili bölgenin mekânsal verilerinin (jeoloji, ulaşım, maden, basınç, turizm vb.) aktarılmasıyla ise tematik haritalar elde edilir. Örneğin, Türkiye maden haritası, Uşak sıcaklık haritası tematik haritalara birer örnektir.
Haritası yapılan bölgenin gerçeğine oranla ne kadar küçültüldüğünü ortaya koyan unsur haritaların ölçeğidir. Haritalar ölçeklerine göre; büyük, orta ve küçük ölçekli olmak üzere üçe ayrılır. Ölçeğinin değişmesi, haritalarda ölçeğe bağlı ortaya çıkan özellikleri etkiler. Bu etkilerden bazıları; küçültme oranı, ayrıntıyı gösterme gücü, haritada iki nokta arası uzaklıktır.

  • Cevap: Bu sayfada soru bulunmamaktadır.

9. Sınıf Meb Yayınları Coğrafya Beceri Temelli Etkinlik Kitabı Sayfa 35 Cevabı ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

☺️ BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
happy
0
clap
0
love
0
confused
0
sad
0
unlike
0
angry

Yorum Yap

** Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!