Kitap Cevapları TIKLA
Soru Sor TIKLA
9. Sınıf Biyoloji Beceri Temelli Etkinlik

9. Sınıf Biyoloji Beceri Temelli Etkinlik Kitabı Cevapları Sayfa 140

9. Sınıf Biyoloji Beceri Temelli Etkinlik Kitabı Sayfa 140 Cevapları Meb Yayınları‘na ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

9. Sınıf Biyoloji Beceri Temelli Etkinlik Kitabı Cevapları Sayfa 140

3.) Virüslerle bulaşan bazı hastalıklara karşı aşı yapılma nedeni ne olabilir? Açıklayınız.

  • Cevap: Virüsler vücuda ilk defa girdikten sonra interferon ve daha sonrasında antikor adı verilen savunma proteini oluşturulmaktadır. Bu protein oluşturulana kadar virüs hızla yayılır ve virüsün neden olduğu hastalık ağır bir şekilde geçirebilir. Hastalık etkeni olan virüs öldürülmüş olarak ya da zayıflatılarak vücuda verildiğinde vücut virüsle karşılaşmadan önce ona karşı savunma proteini oluşturmaya başlar. Virüsle karşılaştığında daha hızlı bir şekilde savunmaya geçer ve virüsün neden olduğu hastalık daha hafif olarak atlatılır.

4. Virüslerin nükleik asit özelliklerini diğer canlılarınki ile karşılaştırınız.

  • Cevap: Canlılar hem DNA hem de RNA’yı nükleik asit olarak kullanır. Ancak yalnızca DNA’yı gen bulundurma amacıyla kullanır. Virüsler de durum daha farklıdır, ya DNA ya da RNA taşırlar. Aynı zamanda RNA’yı da gen bulundurma amacıyla kullanırlar.

5.) RNA genoma sahip virüslerin neden olduğu hastalıkların tedavisinde karşılaşılacak güçlükler neler olabilir? Nedenleriyle açıklayınız.

  • Cevap: RNA genoma sahip virüsler mutasyona uğrayarak çok hızlı değişiklik gösterirler. Bu nedenle kullanılan ilaçlar ve geliştirilen aşıların etkisi belli bir süreye kadardır. Bu tür virüslerin neden olduğu hastalıklar tedavi edilirken kullanılan ilaç ve aşıların sürekli yenilenmesi gerekir.

9. Sınıf Meb Yayınları Biyoloji Beceri Temelli Etkinlik Kitabı Sayfa 140 Cevabı ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

☺️ BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
happy
0
clap
0
love
0
confused
0
sad
0
unlike
0
angry

Yorum Yap

** Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!