Kitap Cevapları TIKLA
Soru Sor TIKLA
7. Sınıf Fen Bilimleri Meb Yayınları

7. Sınıf Fen Bilimleri Meb Yayınları Ders Kitabı Cevapları Sayfa 141

7. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 141 Cevapları Meb Yayınları’na ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

7. Sınıf Fen Bilimleri Meb Yayınları Ders Kitabı Cevapları Sayfa 141

1- Aşağıdaki maddelerden hangileri geri dönüştürülebilir? Bu maddeleri örnekteki gibi okla gösteriniz.

  • Cevap: Cam şişeler, gazeteler, karton kutular, alüminyum kutular okla gösterilmelidir.

Aşağıdaki okuma parçasını okuyunuz ve ilgili soruları yanıtlayınız.

Dünyanın bazı şehirlerinde geri dönüşüm yapılması kanuni yaptırımı olan bir vatandaşlık görevidir. Amerika Birleşik Devletleri’nin Cleveland (Kılivlınt) şehri bunlardan birisidir. Bu şehrin sakinleri, içinde %10’dan fazla geri dönüşebilen malzeme bulunan çöp attığında 100 dolar ceza ödemek zorundadırlar. Peki, bu sakinlerin geri dönüşüm kutularını kullanıp kullanmadıkları nasıl anlaşılacak? Radyo frekans kimliği olarak bilinen ve bir kablosuz kimlik tanıma teknolojisi olan geri dönüşüm kutuları sayesinde geri dönüşüm kutularının kullanılıp kullanılmadığı anlaşılmaktadır. Bu teknolojinin kullanılabilmesi için her eve ait geri dönüşüm kutusuna geri dönüşüm kutusunun kime ait olduğunu belirten bir yonga [chip (çip)] yerleştirilmektedir. Çöp kamyonlarında ise bu yongaları kablosuz olarak okuyabilen algılayıcılar bulunmaktadır. Eğer herhangi bir geri dönüşüm kutusu kaldırım kenarına konmadığı için birkaç hafta çöp kamyonu tarafından algılanmaz ise belediye görevlileri bu eve ait normal çöp kutusunu incelemeye alarak çöp kutusunda %10’dan fazla geri dönüşebilen malzeme bulursa ev sahibine 100 dolar ceza yazmaktadırlar. Cleveland Belediye Meclisi’nin 2007’de küçük bir pilot çalışma ile başlattığı bu proje geçtiğimiz günlerde 25 bin konutu kapsayacak şekilde genişletilmiştir. Başarı sağlanması durumunda 5 yıl içerisinde bütün şehrin proje kapsamına alınması beklenmektedir.

a) Geri dönüşüm yapılmasının kanuni yaptırımlara bağlanmasının geri dönüşüme katkıları neler olabilir?

  • Cevap: Geri dönüşümü olumlu yönde etkilemiş ve geri dönüşümü arttırmıştır.

b) Sizce ülkemizde de bu şekilde yasal uygulamalar olmalı mıdır?

  • Cevap: Kesinlikle olmalıdır. Bu yasal uygulamalar sayesinde geri dönüşümü arttırabiliriz.

c) Yaşadığınız şehirde belediye başkanı olduğunuzu düşününüz. Şehrinizde geri dönüşümü artırmak için hangi uygulamaları yapardınız?

  • Cevap: Ben yaşadığım şehirde belediye başkanı olsaydım geri dönüşüme katılan ve katkı sağlayan aileleri sosyal medya hesaplarımızda yayınlar ve ne kadar güzel bir iş yaptıklarını anlatırdım. Geri dönüşüme katkı sağlayan kişileri maddi ve manevi olarak ödüllendirirdim. Maddi olarak para desteğinde bulunur manevi olarak ise plaketler hazırlar ve hediye ederdim.

7. Sınıf Meb Yayınları Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 141 Cevabı ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

☺️ BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
happy
0
clap
0
love
0
confused
0
sad
0
unlike
0
angry

Yorum Yap

** Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!