Ders Videoları TIKLA
Test Çöz TIKLA
3. Sınıf Türkçe Sonuç Yayınları

3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 92-94-95-96-97-98-99 Cevapları Sonuç Yayınları

3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 92-94-95-96-97-98-99 Cevapları Sonuç Yayınları

3. sınıf Türkçe ders kitabı Türkiye’m metni cevapları ve soruları, Sonuç Yayınları sayfa 92-94-95-96-97-98-99
(3. Tema Milli Kültürümüz Teması)

Türkiye’m Metni Cevapları

3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 92 Cevapları Sonuç Yayınları

HAZIRLIK ÇALIŞMALARI

1. Sınıfa getirdiğiniz, ülkemizin değişik yerlerine ait görselleri ve tanıtım broşürlerini inceleyelim. Görsellerde neler gördüğümüzü anlatalım.

2. Tanıtım broşürlerinin ülkemizin hangi yörelerine ait olduğunu söyleyelim.

Sınıfa getirdiğiniz görsellere göre bu etkinlikleri siz cevaplayabilirsiniz.

3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 94 Cevapları Sonuç Yayınları

1. ETKİNLİK

“Yurt” kelimesi sana neler çağrıştırıyor? Yazabilir misin?

Cevap: 

  • vatan
  • ülke
  • bayrak
  • toprak

2. ETKİNLİK

Verilen kelimelerin zıt anlamlılarının geçtiği dizeyi şiirden bulup yazalım.

Cevap: 

çirkin: Güzelim Türkiye’min

dışında: Aynı gün içinde

kapar: Güneş açar Mersin’de

3. ETKİNLİK

Okuduğumuz şiirin ana duygusunu yazalım.

Cevap: Türkiye’ye olan sevgi ve hayranlık.

4. ETKİNLİK

Metinle ilgili bir soru hazırlayıp arkadaşlarına sorabilirsin.

Cevap: Şiire göre dünyanın incisi hangi şehrimizdir?

3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 95 Cevapları Sonuç Yayınları

5. ETKİNLİK

Türkiye haritasında şiirde adı geçen illeri bulup işaretleyelim.

Cevap: 

6. ETKİNLİK

Okudum, anladım, soruları cevaplıyorum.

1. Şair nereye aşıktır?

Cevap: Türkiye’ye aşıktır.

2. Şairin müzeye benzettiği yerler neresidir?

Cevap: Selçuk, Efes, Bergama.

3. Her yönüyle dünyanın incisi olan ilimiz hangisidir?

Cevap: İstanbul’dur.

4. Nerede kar yağar?

Cevap: Erzurum’da kar yağar.

5. Nerede güneş açar?

Cevap: Mersin’de güneş açar.

3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 96 Cevapları Sonuç Yayınları

Haydi, yaşadığınız yöredeki tarihî, turistik ve doğal güzellikleri tanıtan bir konuşma yapın.

Cevap: 

Yaşadığınız yere göre bu etkinliği siz yapabilirsiniz.

(örnek)

Sevgili arkadaşlar.

Bizler Balıkesir’de yaşıyoruz. Biliyorsunuz ilimiz daha çok turistik ve doğal güzellikleri ile tanınır. Cunda, Ayvalık, Altınoluk ve Avşa Adası gibi tatil bölgelerine turistler ilgi gösterir.

Bunlar dışında Manyas Kuş Cenneti, Hasanboğuldu Göleti, Paşalimanı Adası, Şeytan Sofrası, Sarımsaklı Plajı, Darıdere Tabiat Parkı, Ortunç Koyu gibi doğal güzelliklerimiz vardır. Antadros Antik Kenti tarihi yerlerimizdendir. Sevim ve Necdet Kent Kitaplığı ve Tahtakuşlar Etnografya Müzesi, Kuvayi Milliye Müzesi, Ayşe Sıdıka Erke Etnografya Müzesi, Saraylar Köyü Açık Hava Müzesi, Bandırma Arkeoloji Müzesi, Gönen Mozaik Müzesi, Zağanos Paşa Camii, Alaca Mescit Camii de mutlaka gezilmesi gereken yerlerdendir.

Balıkesir ilimiz tarihi ve doğal güzellikleri ile Türkiye’de mutlaka gezilmesi gereken şehirlerimizden biridir.

Beni dinlediğiniz için teşekkür ederim.

7. ETKİNLİK

Haydi arkadaşlar, ülkemizle ilgili öğrendiklerimizi hatırlayarak bir akrostiş çalışması yapalım. Sonra da yazdıklarımızla ilgili bir resim yapalım.

Cevap: 

(örnek)

Türkye’dir yurdumun adı,
Üzümü, elması nefistir tadı.
Rüzgarı serin serin eser,
Karadeniz bir başka güzel.
İnci gibidir kıyıları,
Yayılır burcu burcu çiçek kokuları.
En güzel ülkedir Türkye’m…

3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 97 Cevapları Sonuç Yayınları

8. ETKİNLİK

Aşağıdaki kartpostallardan yararlanarak yurt dışında yaşayan ve Türkçe bilmeyen birine Türkiye’yi tanıtan bir mektup yazalım.

Cevap: 

(örnek)

28.09.2019

Sevgili arkadaşım Lora.

Ülkem Türkiye, sayısız doğa güzelliklere ve tarihi eserlere sahiptir. Türkiye üç tarafı denizlerle çevrilidir. Dünyanın birçok yerinden gelen insanlar kıyılarımızda tatil yaparlar. Koylarımız olağanüstü doğal güzelliklere sahiptir.

Ülkemiz çok geniştir. Her bir şehrinde ayrı ayrı tarihi eserleri, doğa güzellikleri vardır. Mesela İstanbul’daki Ayasofya Camii, Denizli’deki Pamukkale Travertenleri, İzmir’deki koylar, Karadeniz yaylaları, Efes Harabeleri, Nemrut Dağı, Erzurum Kayak Merkezi… Bu güzellikler saymakla bitmez.

Sen de ilk fırsatta ülkeme gelip gezmelisin. Ben seniz gezdiririm. Kendine iyi bak, hoşça kal…

İmza
Ahmet ŞİMŞEK

3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 98 Cevapları Sonuç Yayınları

9. ETKİNLİK

Arkadaşlar, yurdumuzla ilgili birçok şey öğrendik. Haydi, bugün yaşadıklarımızı ve öğrendiklerimizi günlüğümüze yazalım.

Cevap: 

(örnek)

Tarih: 28.09.2019

Sevgili Günlük,

Bugün Türkçe dersinde Türkiye’m metnini işledik. Metin bir şiirdi. Şairin Türkiye’ye olan hayranlığını anlatıyordu. Metni işlerken Türkiye haritası üzerinde şiirde geçen şehirleri bulduk. Çok eğlenceliydi. Öğretmenimiz İstanbul hakkında konuştu. Ayafosya Camii’nin, Kız Kulesi’nin resimlerini gösterdi. Bugün dersimizde Türkiye’de ne kadar çok tarihi ve doğal güzellik olduğunu öğrendim. Ülkemiz çok güzel. Bu ülkede doğduğum için çok şanslıyım.

3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 99 Cevapları Sonuç Yayınları

10. ETKİNLİK

Haydi, aşağıdaki şiiri bakarak yazalım. Sonra da etrafını süsleyelim.

TÜRKİYE’MİZ

Kokar burcu burcu güller,
Öter dallarda bülbüller,
Açar menekşe, sümbüller;

Ne güzeldir Türkiye’miz.
Sürüler yayılır kıra,
Dağlar uzar sıra sıra,
Sular can verir çayıra;
Ne güzeldir Türkiye’miz.

Mehmet Necati ÖNGAY

Yazma etkinliğini siz yapabilirsiniz.

GELECEK DERSE HAZIRLIK

Aile büyüklerinizden kültürümüze ait farklı bir yemeğin yapılışını öğreniniz.

Bu etkinliği aile büyüklerinizden yardım alarak yapabilirsiniz.

3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 92-94-95-96-97-98-99 Cevapları Sonuç Yayınları” beğendiyseniz sosyal medyada paylaşabilir ve  aşağıda bulunan emojilerle duygularınızı ifade edebilirsiniz 🙂



Bu içeriğe emoji ile tepki ver

Yorum Yap

** Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!