Ders Videoları TIKLA
Test Çöz TIKLA
3. Sınıf Türkçe Sonuç Yayınları

3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 134-137-138-139-140 Cevapları Sonuç Yayınları

3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 134-137-138-139-140 Cevapları Sonuç Yayınları

3. sınıf Türkçe ders kitabı Büyüyünce Ne Olsam metni cevapları ve soruları, Sonuç Yayınları sayfa 134-137-138-139-140
(4. Tema Vatandaşlık Teması)

Büyüyünce Ne Olsam Metni Cevapları

3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 134 Cevapları Sonuç Yayınları

HAZIRLIK ÇALIŞMALARI

1. Meslek denince ne anlıyorsunuz?

(örnek) İnsanların para kazanmak için yaptıkları işleri anlıyorum.

2. Bildiğiniz meslekler hangileridir?

Öğretmenlik, doktorluk, polislik, marangozluk, çiftçilik…

3. Hangi meslekleri beğeniyorsunuz? Niçin?

(örnek) Öğretmenlik mesleğini beğeniyorum. Çünkü insanlara bir şeyler öğretmek çok güzel bir duygu.

3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 137 Cevapları Sonuç Yayınları

1. ETKİNLİK

Konuşma balonlarındaki ifadeleri kim söylemiştir? Görsellerle eşleştirelim.

Cevap:

3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 138 Cevapları Sonuç Yayınları

2. ETKİNLİK

Metinde geçen mesleklerden on iki tanesini yazalım.

Cevap:

şoför ayakkabıcı berber terzi
çiftçi ziraat mühendisi mimar doktor
subay avukat kaptan öğretmen

3. ETKİNLİK

Okuduğumuz metnin konusunu yazalım.

Cevap: Metnin konusu mesleklerdir.

4. ETKİNLİK

Metinle ilgili üç soru hazırlayarak arkadaşlarımıza soralım. Arkadaşlarımızın verdiği cevapları yazalım.

Cevap: 

1. Kimler araç kullanabilir?

2. Meslek nedir?

3. Ziraat mühendisi olmak isteyen ne yapmak zorundadır?

Sence en iyi meslek hangisidir? Sınıfta arkadaşlarınla bu konuyu tartışabilirsiniz.

3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 139 Cevapları Sonuç Yayınları

5. ETKİNLİK

Grafikte, bir sınıftaki öğrencilerin, seçtikleri mesleklere göre sayıları verilmiştir. Aşağıdaki soruları bu grafiğe göre cevaplayın.

1. Kaç kişi doktor olmak istiyor?

Cevap: 5 Kişi

2. En çok tercih edilen meslek hangisidir?

Cevap: Polis

3. En az tercih edilen meslek hangisidir?

Cevap: Ressam

4. Sınıf mevcudu kaçtır?

Cevap: 24

5. Hangi meslekler eşit sayıda tercih edilmiş?

Cevap: Öğretmen ve doktor

3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 140 Cevapları Sonuç Yayınları

6. ETKİNLİK

Şimdi de cümlelerde boş bırakılan yerleri istenen yönergeler doğrultusunda dolduralım.

Cevap: 

(örnek)

• Ben doktor olmak istiyorum. Bu mesleği seçmekteki amacım insanlara faydalı olmak, kanser için tedavi bulmaktır.

• Bu mesleğe sahip olmak için neler yapman gerekir? Açıkla.

Önce okulumu başarı ile bitirmem gerekir. Sonra üniversite sınavlarına girip tıp fakültesini kazanmam gerekir. Üniversiteyi başarı ile bitirdikten sonra doktor olabilirim.

• Seçtiğin meslekle ilgili bir buluş tasarlayıp resmini yap.

Buluşun adı: Kanser hastalığını yok eden ilaç

Buluş ne işe yarıyor? Kanser hastalığını yok ediyor.

3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 134-137-138-139-140 Cevapları Sonuç Yayınları” beğendiyseniz sosyal medyada paylaşabilir ve  aşağıda bulunan emojilerle duygularınızı ifade edebilirsiniz 🙂



Bu içeriğe emoji ile tepki ver

2 Yorum

Yorum Yap

** Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!