Kitap Cevapları TIKLA
Soru Sor TIKLA
12. Sınıf Kimya Meb Yayınları

12. Sınıf Kimya Meb Yayınları Ders Kitabı Cevapları Sayfa 13

12. Sınıf Kimya Ders Kitabı Sayfa 13 Cevapları Meb Yayınları’na ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

12. Sınıf Kimya Meb Yayınları Ders Kitabı Cevapları Sayfa 13

Pil ve batarya gibi taşınabilir enerji kaynaklarının icadı teknolojik aletlerin gelişimini nasıl etkilemiştir?

  • Cevap:

Yeni teknolojiler genellikle daha etkili, daha yüksek kapasiteli, güvenli, şarj edilebilir piller gerektirir.

1980 yılında, Amerikalı fizikçi Profesör John Goodenough, lityumun (Li) bir elektrottan diğerine bir Li + iyon olarak geçebileceği yeni bir lityum pil türü icat etti.

Lityum periyodik tablodaki en hafif elementlerden biridir ve en büyük elektrokimyasal potansiyellerden birine sahiptir, bu nedenle bu kombinasyon en etkili ve en hafif hacimlerde mümkün olan en yüksek gerilimlerin bir kısmını üretir.

Bu lityum iyon pilin temeli. Bu yeni bataryada, lityum, katot oluşturmak için bir kobalt, nikel, manganez veya demir – ve oksijen gibi bir geçiş metali ile birleştirilir. Bir voltaj uygulandığında yeniden şarj sırasında, katottan alınan pozitif yüklü lityum iyonu, grafit anoduna geçer ve lityum metali haline gelir.

Lityum, izin verildiğinde oksitlenecek güçlü bir elektrokimyasal itici güce sahip olduğundan, tekrar bir Li + iyon haline gelmek için katoda geri göç eder ve elektronunu kobalt iyonuna geri verir. Elektronların devre içindeki hareketi bize kullanabileceğimiz bir akım verir.

Cep telefonunuz ya da tabletiniz yoğun kullanım sonrasında ısınıyor mu? Bunun sebebini düşündünüz mü? Bu durum cihazınızın performansını etkiliyor mu?

  • Cevap: Bu soruyu çözmemizi istiyorsanız yorum bölümüne yazınız.

Laboratuvarda kimyasal maddeler neden genellikle cam ve plastik kaplarda saklanırken metal kaplarda saklanmaz?

  • Cevap: Bu soruyu çözmemizi istiyorsanız yorum bölümüne yazınız.

Mutfakta kullanılan metal eşyalar neden krom ya da gümüşle kaplanır?

  • Cevap: Metallerin yüzeylerini korumak metalin kendisini korumaktır. Çünkü yüzeyde küçücük bir noktada başlayan korozyon zaman içinde metalin iç kısımlarına doğru ilerler, paslanma ve çürüme gerçekleşir. Bu da metalin kullanımdaki ekonomik ömrünü kısaltır. kaplamadır.

Metallerin yüzeylerini korumak metalin kendisini korumaktır. Çünkü yüzeyde  küçücük bir noktada başlayan korozyon zaman içinde metalin iç kısımlarına doğru ilerler, paslanma ve çürüme gerçekleşir. Bu da metalin kullanımdaki ekonomik ömrünü kısaltır.  Metal yüzeylerin korunması veya dekoratif amaçlı olarak elektro kaplama ya da kimyasal kaplama yöntemi uygulanabilir. Burada demir ya da kullanılacak metalin yüzeyinde kimyasal aktifliği daha düşük bir başka metal kaplanır. Böylece kullanılan metal (çoğunlukla demir) dış etkilerden korunmuş olur. Metal ve alaşımların yüzeyini korozyona karşı dayanıklı hale getirmenin en sık başvurulan yöntemlerinden biri başka bir metalle kaplamadır.

Bu ünitede günümüz dünyasında büyük bir öneme sahip elektrik enerjisinin üretilmesi için geliştirilen kimyasal yöntemleri görecek ve konuyla ilgili temel kavramları öğreneceksiniz.

12. Sınıf Meb Yayınları Kimya Ders Kitabı Sayfa 13 Cevabı ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

☺️ BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
happy
0
clap
0
love
0
confused
0
sad
0
unlike
0
angry

Yorum Yap

** Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!