Kitap Cevapları TIKLA
Soru Sor TIKLA
11. Sınıf Kimya E Kare Yayınları

11. Sınıf Kimya E Kare Yayınları Ders Kitabı Cevapları Sayfa 58

11. Sınıf Kimya Ders Kitabı Sayfa 58 Cevapları E Kare Yayınları’na ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

11. Sınıf Kimya E Kare Yayınları Ders Kitabı Cevapları Sayfa 58

1. Basınç nedir? Günlük hayatta hangi basınç birimleri kullanılmaktadır?

  • Cevap: Basınç, bir yüzey üzerine etkide bulunan dik kuvvetin, birim alana düşen miktarı. Katı, sıvı ve gazlar ağırlıkları nedeniyle bulundukları yüzeye bir kuvvet uygularlar. Kuvvetin kaynağı ne olursa olsun birim yüzeye dik olarak etki eden kuvvete basınç (P), bütün yüzeye dik olarak etki eden kuvvete de basınç kuvveti (F) denir.

Basıncın Günlük Hayatta Kullanım Alanları

Günlük hayatta katı, sıvı ve gaz basıncından sıkça yararlanırız. Balta, bıçak, toplu iğne, çivi, vida ve büyük kayaların parçalanmasında kullanılan kama gibi araçlar, katıların basıncı iletmesi özelliğinden yararlanılarak yapılmıştır. Katı cisimlerin geniş yüzeylerine uygulanan kuvvet değişmeden sivri uca iletilir. Kuvvetin uygulandığı yüzeyden daha küçük olan sivri yüzeyde daha büyük basınç elde edilir.

Hidrolik fren sistemleri, hidrolik sistemli kepçeler, kepçe-kar araçları paletleri ve emme basma tulumbalar da basıncın günlük hayattaki kullanım alanlarına örnektir.  Kamyon, traktör gibi araç kasalarının kaldırılmasında sıvı ve gazların basıncı iletmesi özelliğinden yararlanılır. Süs havuzları, hidroforlar, araç tamir ve bakım servislerinde araçların kaldırılmasında kullanılan liftler, boya işlerinde kullanılan basınçlı boya makinelerinde ve itfaiye araçlarında olduğu gibi suyun yükseğe çıkarılması, uzak mesafelere püskürtülmesinde ya da cisimlerin kaldırılmasında gaz basıncından yararlanılır.

2. Bir kişinin üzerine sıktığı deodorant kokusunun hissedilmesinin nedenini araştırınız.

  • Cevap: Kokularımızı, maskelemek ya da yok etmek için her şeyi yapma eğilimindeyiz. Preti’nin dediğine göre, en bilinen ve en çok uyguladığımız, bu çabalarımızın çoğu yanlış tarafa yönelmiş.  Bilinenin aksine, baharatlı şeyler, soğan, köri ya da sarımsak yemek, vücudumuzun kokulu proteinler üretmesine neden olmaz, diyor Preti. Ama yine de, bazı yiyecekler kötü kokmamıza neden olabilir:  vücut yağlarımızın içinde çözünebilen, yağ çözücü bileşikler içeren, keskin yiyecekler, sıklıkla terimizle dışarı atılırlar. Kokan proteinler yapmasanız da, imzanız olan kendi vücut parfümünüze bir miktar sarımsak eklemiş olabilirsiniz.

11. Sınıf Kimya E Kare Eğitim Ders Kitabı Sayfa 58 Cevabı ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

☺️ BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
happy
0
clap
0
love
0
confused
0
sad
0
unlike
0
angry

Yorum Yap

** Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!