Kitap Cevapları TIKLA
Soru Sor TIKLA
10. Sınıf Nev Yayınları Din Kültürü Ders Kitabı Cevapları

10. Sınıf Nev Yayınları Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Ders Kitabı Sayfa 36 Cevabı

“10. Sınıf Nev Yayınları Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Ders Kitabı Sayfa 36 Cevabı” ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

10. Sınıf Nev Yayınları Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Ders Kitabı Sayfa 36 Cevabı

“Allah’ı anmak (zikir) için oturanları melekler kuşatır, onları rahmet kaplar, üzerlerine manevi bir huzur (sekinet) iner ve Allah, yanındakilere (melek) onlardan bahseder.” (Müslim, Sahih-i Müslim, Zikr, 39.)
“Her ziyafet çeken, ziyafetine (insanların) gelmesini ister ve bundan memnun olur. Kur’an da Allah’ın ziyafetidir. Ondan uzak durmayınız.” (Dârimi, Sünen, Fezâilü’l-Kur’an, 1.)
“Hz. Peygamber (s.a.v.): “Şüphesiz insanlardan Allah’a yakın olanlar vardır!” buyurdu. Ashab-ı kiram: “Ey Allah’ın Resulü! Onlar kimlerdir?” diye sorunca Hz. Peygamber (s.a.v.) şöyle buyurdu: “Onlar Kur’an ehli, Allah ehli ve Allah’ın has kullarıdır!” (İbn Mace, Sünen, Mukaddime, 16.) “Kim Rabb’iyle konuşmaktan hoşlanırsa Kur’an okusun.” (Ali Muttaki, Kenzü’l-Ummal, C 1, s. 510.)
Bu hadisleri Kur’anı Kerim okumanın insanın Allah (c.c.) ile iletişimindeki önemi açısından arkadaşlarınızla yorumlayınız.

  • Cevap: Her şeyden evvel okuyup anlayarak amel edeceğimiz İlahî kitap, Kur’an-ı Kerîm’dir. O ezelîdir, ebedîdir. Daima genç ve tazedir. O Allah’ın kelâmı, Allah’ım fermanıdır. Hakikî mürşit ve rehber Kur’an’dır.

“Tövbe-i istiğfar etmek” deyimi ile kastedilen nedir? Günlük konuşmalarda tövbe ve istiğfar ile ilgili başka hangi kullanımlar vardır? Arkadaşlarınızla paylaşınız.

  • CevapGünlük hayatımızda dini kaynaklı olarak birçok deyim kullanırız. Onlardan biri de tövbe-i istiğfar etmek deyimidir. Din hassas bir konudur. İnsanlar, hayatlarında bazı hatalar ve günahlar işler. bunun sonucunda pişman olurlar ve af dilerler. Tövbe-i istiğfar etmek, işlenen hata ya da günahtan dolayı duyulan pişmanlığın ifadesi olarak günahların silinmesini istemektir.İstiğfar Duası Manası

    “Ya rabbi! Bu ana gelinceye kadar benim elimden, dilimden, gözümden, kulağımdan, ayağımdan ve elimden bilerek veya bilmeyerek meydana gelen bütün günah ve hatalarıma tövbe ettim, pişman oldum. Küfür, şirk, isyan, günah ve kusur her ne türlü hâl vaki oldu ise, cümlesine tövbe ettim, pişmanlık duydum. Bir daha yapmamaya azm ü cezm ü kast ettim. Sen bu tövbemi kabul eyle. Nefsime uyup, şeytana tabi olup da aynı günah ve kusurları bir daha tekrar etmeme imkan verme, ya Rabbi. Bir daha iman ve ikrar ediyorum ki, Peygamberlerin evveli Âdem Aleyhi selam, ahiri ise Hazret-i Muhammed Aleyhi selam, bu ikisi arasında her ne kadar peygamber gelip geçtiyse, Bunların cümlesine inandım, iman ettim, hepsi de haktır ve gerçektir. Bütün peygamberlere, onlara gönderilmiş olan İlahi kitaplara ve içindeki emirlere şeksiz ve şüphesiz iman ettim, dilimle ikrar, kalbimle tasdik ediyorum ve yine iman ve ikrar ediyorum ki en son kitap Kur’an-ı Azimüşşân ve en son Peygamber de Hazret-i Muhammed Aleyhisselâm’dır.

10. Sınıf Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Ders Kitabı Cevapları Nev Yayınları Sayfa 36 ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

☺️ BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
unlike
0
happy
0
clap
0
love
0
confused
0
sad
0
angry

Yorum Yap

** Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!