Kitap Cevapları TIKLA
Soru Sor TIKLA
Hukuk ve Adalet Meb Yayınları

Hukuk ve Adalet Meb Yayınları Ders Kitabı Cevapları Sayfa 52

Hukuk ve Adalet Ders Kitabı Sayfa 52 Cevapları Meb Yayınları’na ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

Hukuk ve Adalet Meb Yayınları Ders Kitabı Cevapları Sayfa 52

Aşağıda bazı haklar verilmiştir. Bu hakların içeriklerini karşılarındaki boşluğa yazalım.

Ailenin Korunması: Şiddete uğrayan veya şiddete uğrama tehlikesi bulunan kadınların, çocukların, aile bireylerinin ve tek taraflı ısrarlı takip mağduru olan kişilerin korunması ve bu kişilere yönelik şiddetin önlenmesi amacıyla alınacak tedbirlere ilişkin usul ve esasları düzenlemektir

Çocuk Hakları:  Kanunen veya ahlaki olarak dünya üzerindeki tüm çocukların doğuştan sahip olduğu; eğitim, sağlık, yaşama, barınma; fiziksel, psikolojik veya cinsel sömürüye karşı korunma gibi haklarının hepsini birden tanımlamakta kullanılan evrensel kavramdır.

Düşünce Özgürlüğü: Kişinin hiç bir engele maruz kalmadan bilgi edinmesi, edindiği bilgiler sonucu bir kanaate varması ve kendi düşünceleri sebebiyle kınanmaması, düşüncelerini yayabilmesi olarak nitelendirilebilir

Kişi Dokunulmazlığı: Kişinin hem beden hem ruh bütünlüğüne, dokunulmamasını ve kimseye işkence yapılamayacağını ifade eder.

Mülkiyet Hakkı: Kişiler, sahip oldukları malları hukuki düzen içerisinde kendi iradesine göre kullanma, o mallardan yararlanma ve tasarruf etme yetkisi.

Özel Hayatın Gizliliği: Herkes, özel hayatına ve aile hayatına saygı gösterilmesini isteme hakkına sahiptir. Özel hayatın ve aile hayatının gizliliğine dokunulamaz.

Seçme ve Seçilme Hakkı: Seçme ve seçilme hakkı, vatandaşlık görevlerinden birisidir. Seçimlere katılmak, seçmek, aday olmak demokrasinin en önemli özelliğidir

Tüketici Hakkı: Herhangi bir mal veya hizmeti satın alan kişinin kanunen sahip olduğu haklardır.

Yerleşme ve Seyahat Hakkı: Yerleşme özgürlüğü, kanunlar çerçevesinde ve başkalarının hak ve hukukuna saygılı olacak şekilde istediği yere yerleşme, ikamet etme özgürlüğüdür. Seyahat özgürlüğü ise gezme, gidip gelme, görme, araştırma ve yer değiştirme gibi davranışların özgürce yapılmasıdır.

Tabloda bazı hak türleri verilmiştir. Bu hak türleri “Olmasaydı Ne Olurdu?” Cevaplarımızı ilgili boşluklara yazalım.

Ailenin Korunması: Kadınlara ve çocuklara şiddet artardı. Kadınlar ve çocuklar şiddete maruz kalarak zarar görürlerdi.

Çocuk Hakları: Çocuklar eğitim, sağlık, yaşama, barınma gibi haklardan mahrum kalarak fiziksel ve ruhsal gelişimlerini tamamlayamazlardı.

Düşünce Özgürlüğü: İnsanlar düşüncelerinden dolayı yargılanır ve düşüncelerini ifade edemezlerdi.

Kişi Dokunulmazlığı: Kişi ruhen ve bedenen ciddi zararlar görürdü.

Mülkiyet Hakkı: İnsanların mülkiyeti başka insanlar tarafından zarar görebilirdi.

Özel Hayatın Gizliliği: İnsanların mahremiyeti olmazdı.

Seçme ve Seçilme Hakkı: Tek kişilik bir yönetim şekli olurdu. Seçimler, seçimlere katılma gibi bir şey olmazdı.

Tüketici Hakkı: Bir yerden aldığımız herhangi bir eşya bozuk çıktığında hakkımızı arayamazdık.

Yerleşme ve Seyahat Hakkı: Bir yerden başka bir yere rahatça seyahat edemez, özgür olamazdık.

  • Cevap:

Meb Yayınları Hukuk ve Adalet Ders Kitabı Sayfa 52 Cevabı ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

☺️ BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
angry
1
clap
1
love
1
sad
1
unlike
0
happy
0
confused