Kitap Cevapları TIKLA
Soru Sor TIKLA
Hukuk ve Adalet Meb Yayınları

Hukuk ve Adalet Meb Yayınları Ders Kitabı Cevapları Sayfa 135

Hukuk ve Adalet Ders Kitabı Sayfa 135 Cevapları Meb Yayınları’na ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

Hukuk ve Adalet Meb Yayınları Ders Kitabı Cevapları Sayfa 135

Yargı sisteminde çalışan bir görevli belirleyerek yaptığı işin içeriğiyle ilgili kendisiyle röportaj yapalım ve ulaştığımız sonuçları arkadaşlarımızla paylaşalım.

  • Cevap: Röportaj: Nilgün Stauch

Sayın Av. Serdal Altuntaş  Bey,  bizi kabul ettiğiniz için  size en kalbi teşekkürlerimi ediyor ve sorularıma başlamak istiyorum. (Bir avukatla yapılmış röportaj örneğidir…)

N.S: Bize kısaca kendinizi tanıtır mısınız?

Serdal Altuntaş, 1975 doğumlu, evli ve bir kız babasıyım, memleketim Trabzon ama  Almanya Forchheim doğumluyum.

N.S: Sanas Avukatlık bürosu deyince neyi anlamalıyız, Avukatlık nedir?

Alman avukat arkadaşlarımız bile bize misafir geldiğinde ofisimizdeki ciddiyeti ve disiplini anlamaktadırlar. Bizler her  dalda hizmet vermiyoruz, verdiğimiz hizmet alanlarında da gayet samimi ve  profesyonel bir anlayışa sahibiz… Avukatlarımız ve elemanlarımız bile yıllık meslek içi eğitim seminerlere katılmalarını şart koşmaktayız.

Avukatlık nedir deyince:Avukatlık hukuk ve adalet sisteminin bağımsız bir organıdır. Yani kanun olarak hakem kurumundaki bir meslektir, ve hukukun işlemesindeki tek etkili yapıdır. Avukat yalan söyleyemez, ama her bilgiyi de açığa vermesi gerekmiyor.

N.S: Hukukun sizin hayatınızdaki  yeri  nedir?

Biz dört kardeş olarak büyüdük, tabii ki kardeşler arası itişme ve kakışma da oluyordu zaman zaman. Babamın o zaman bize söylemiş olduğu bir deyim hala aklımdadır. „El hareketi yok!“, yani kişiler ayrı düşünceye sahip olabilirler, ama kimse kimsenin vücut ve sıhhat bütünlüğüne kesinlikle bir  zarar veremez. Kimse hiç bir bireyin toplumsal ve yasal belirlenmiş sınırlar içerisinde hakkına veya özgürlüğüne karışamaz. Şiddetten kaçınır ve feragat ederim.

N.S: Avukat olmaya ne zaman ve nasıl karar verdiniz?

Aslında lise zamanlarımdan beri belliydi avukat olacağım. Okuldan eve gelene kadar evimizin yakınlarında beni bekleyen,  Almanca bilmeyen amcalara gelen mektupları okuyup onlara yön gösterirdim. Oturma izni almaya veya kira sözleşmesi yapmaya veya her türlü tercümeye bir çok insan beni yanında götürürdü. Bende bunu seve seve hayır amaçlı yapardım. O zamandan kalan bir hikaye yani. Hukuk ve insanlarlan temas ve tartışma benim için kolay gelen bir durum. Türkçeˋdeki „kolay gelsin“ deyimi gibi. Her kişi kendine kolay gelen bir meslek seçmesi gerekir.

N.S: Hukukta hangi alanda Avukatlık mesleğinizi yapmaktasınız?

Faaliyet alanım ticaret ve şirketler hukuku. Yani bir şirket kurmak istiyorsanız şirketinizin tüzüğünden, kira sözleşmesinden, işçiler sözleşmesinden, ürünlerinizin pazarına kadar sizleri takip edebiliyoruz.

N.S: Sözlük anlamını bir kenara bırakırsak, avukatlık nedir? Avukatlık mesleğini icra eden kişi hangi işlerle uğraşır?

Esasında bu soruya ‘Avukatlık ne değildir’ olarak cevap vereyim… Avukatlık; bilirkişilik, politika, sanat  ve Kızılay değildir.Ciddi anlamda bir meslek ve ticarettir. Ve satışa koyulan ürün bir sayfa mektup değildir, bilgi birikimi öncülüğü ve zamandır.

N.S: Müvekkil nasıl kazanılır? Eğitim, çevre, dil gibi faktörler önemlidir diyebilir misiniz?

Bedava müvekkil dolu. Ama ne zaman müvekkiller belirli bir bilgiye ücret karşılığı ulaşılacağını anlayıp yine de dava takibini isterse, hakiki müvekkil olurlar.

Müvekkilikde prensip meselesi davası yoktur. Prensip olarak hakkını arayan müvekkilin davasını üstlenmemeye gayet gösteriyorum. Çünkü o zaman hukuk bir oyuncak veya malzeme haline gelmektedir.

Müvekkil kazanmakta öncelikle kendi profiliniz çok önemlidir. Ticaret ile ilişkisi olmayan bir Avukat ticaret ve şirketler hukuku yapamaz. Aynı ehliyeti olmayan bir avukatın araba kazalarına bakması gibidir, o avukat güvendirici olamaz. Aynı durumda avukat olarak her davaya da bakılmaz.

N.S:  Avuktalık mesleğinin avantajları ve dezavantajları size göre nelerdir?

En büyük dezavantaj başkalarının bizim her şeyi bildiğimiz sanılmasıdır. Avatajı da başkalarına karşı çoğu alanda üstün bilgiye sahip olup, bilgi birikimini elinde tutmaktır.

N.S: Bildiğiniz gibi Türkiye’deki hukukun yavaş işlemesi üzerine bize neler anlatabilirsiniz?

Türkiyedeki Hukuk yavaş mı işliyor? Benim bazı davalarım Almanyaˋda 9 sene sürmüştür!

N.S: Hayatta pişmanlıklarınız oldu mu?

Oldu ama onları şimdi söyleyemem.

N.S: Avukat olmaya hazırlanan genҫ hukukçulara neler tavsiye edersiniz?

Hukuk okumaya başlayan çoğu öğrenciler kendilerini geleceğin politik liderleri olarak görmektedirler. Benim onlara tavsiyem, önce kendinizi kurtarın, hukuk dalı Almanya’da en zor okunabilinecek dallardan biri. Cemiyetlere, politikaya v.b. eğitiminiz bittiği zaman katılmanıza yeterince zaman olacaktır. Üniversiteyi iyi bir derecede terk edip, önce kendilerini emniyete almalarını tavsiye ederim.

Meb Yayınları Hukuk ve Adalet Ders Kitabı Sayfa 135 Cevabı ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

☺️ BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
happy
0
clap
0
love
0
confused
0
sad
0
unlike
0
angry