“Demokrasi ve İnsan Hakları Ada Yayınları Ders Kitabı Sayfa 130 Cevabı” ise önce sorular yazıldı daha sonra kitabın üzerinde çözülerek gösterildi. Önce sorular hemen ardından ise cevaplar mevcuttur.
Demokrasi ve İnsan Hakları Ada Yayınları Ders Kitabı Sayfa 130 Cevabı
B. Aşağıdaki cümlelerde boş bırakılan yerlere uygun sözcükleri yazınız.
Fanatiklik Barış Çatışma Siber zorbalık
1. Çatışma bireylerin herhangi bir konuda anlaşamaması durumunda ortaya çıkar.
2. Barış kötülükten, kavgadan, savaştan kurtuluş; uyum, birlik, bütünlük, huzur içinde yaşamak olarak da tanımlanır.
3. Siber zorbalık bilgi ve iletişim teknolojilerini kullanarak bir birey ya da gruba yapılan teknik ya da ilişkisel tarzda zarar verme davranışlarıdır.
4. Fanatiklik yüksek sempati ve sevginin bir marka, kurum ya da topluma mal olmuş birey üzerinde yoğunlaşmasına denir.
C. Aşağıda verilen ifadelerden doğru olanların başına “D”, yanlış olanların başına “Y” yazınız.
1. (Y) Uluslararası barışın sağlanması, yalnızca uluslararası kuruluşların görevidir.
2. (Y) Saldırganlık ve şiddet, sorunlarımızı çözmede kullanabileceğimiz yöntemlerden biridir.
3. (D) Dünya barışının sağlanması için hepimiz görüşler geliştirmeliyiz.
4. (D) Kişisel ve ulusal düzeyde silahlanma barışı tehdit eder.
Ç. Aşağıda verilen açık uçlu soruları yanıtlayınız.
1. Çatışma durumunda genellikle nasıl bir davranış sergilersiniz? Bu doğru bir yaklaşım tarzı mıdır? Neden?
- Cevap: Çatışma durumunda genellikle sakin bir davranış sergilemeye çalışırım. Böyle durumlarda sakin ve soğuk kanlı olmak her zaman bize avantaj sağlar.
2. Ülkemizin dünya barışına yaptığı katkılara örnekler veriniz. Bu katkıyı artırmak için başka neler yapabiliriz? Belirtiniz.
- Cevap: Türkiye’nin Dünya Barışına Katkıları.. Türkiye Birleşmiş Milletler’in (BM) kurucu üyelerindendendir. Birleşmiş Milletler Genelgesi’nde belirtilen yüksek amaç ve prensipleri benimsemiş ve uygulamaya söz vermiştir. Örgüt’ün barış ve güvenliğin sürdürülmesi için yaptığı çalışmalarda ve ayrıca insanlığın sosyo-ekonomik alanlarda ilerlemesi çabalarında aktif bir şekilde yer almaktadır. Türkiye, Soğuk Savaş döneminde de NATO üyesi olarak dünya barışını sağlamak amacıyla önemli görevler üstlenmiş, Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Konferansı (1994’den sonra AGıT) bünyesinde 1970’li yıllardan sonra başlayan yumuşama çerçevesinde, bölgesel barış ve dünya barışı çabalarında aktif bir rol almıştır. GiZLiKAPI – Hayatınızdaki En Gizemli Kapı Bölge barışı konusunda özellikle duyarlı olan Türkiye, başından itibaren Bosna’da adil ve kalıcı barışın sağlanması için büyük çabalar sarfetmiştir. Bosna’daki uluslararası barış-koruma gayretlerine katkıda bulunmuş, Barış Sağlama Gücü’nün (IFOR) devamı olan istikrar Gücü’ne (SFOR) katılmıştır. Ülke ayrıca Arnavutluk’ta düzenin sağlanması ve korunması amacıyla BM tarafından oluşturulan çokuluslu barış gücüne de katkıda bulunmuştur. Türkiye 1991’de Madrid’te başlatılan Ortadoğu Barış Süreci’ni gönülden desteklemiştir. Türkiye, İsrail ile Filistin arasında imzalanan Geçici Anlaşma ile İsrail ve Ürdün arasında imzalanan Barış Anlaşmasını olumlu gelişmeler olarak görmektedir.
3. Dünya barışı için çalışma yürüten uluslararası kuruluşları sıralayarak bunlardan birinin katkısını açıklayınız.
- Cevap: Birleşmiş Milletler, Avrupa Birliği, Avrupa Güvenlik ve İş Birliği Teşkilatı, Avrupa Konseyi…
4. Toplumsal barış, barışçıl davranış ve bireyin kendisiyle barışık olması kavramları arasında nasıl bir ilişki vardır? Açıklayınız.
- Cevap: Bireyler kendileriyle barışık olması, barışçıl davranış sergilemesine yol açar buda toplumsal barışı beraberinde getirir.
Demokrasi ve İnsan Hakları Ada Matbaacılık Ders Kitabı Sayfa 130 Cevabı ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.