Devletler arasında çatışmaların yaşanmasında temel etkenler nelerdir? Cevapları Meb Yayınları’na ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.
Devletler arasında çatışmaların yaşanmasında temel etkenler nelerdir?
Soru: Devletler arasında çatışmaların yaşanmasında temel etkenler nelerdir?
- Cevap: Devletler arası çatışmanın temelini hakimiyet, egemenlik, hükmetmek, kıymetli değerli olan yer ve madenlere sahip olmak isteğidir. Bu isteklerini, emellerini yerine getirebilmek için her türlü önlem ve hareketler yapılır. Bütün bu istek ve emeller bizim için olduğu kadar da aynı zamanda dünyada ki diğer devletler içinde geçerlidir. İstek ve arzu duyanın çok olması durumunda çatışmalar kaçınılmazdır. Örnek olarak petrolü verebiliriz. Bütün dünya ülkeleri petrole sahip olabilmek için her zaman bir planı ardır.Petrole sahip olan dünya ekonomisine istediği gibi yön verecektir. Bu çatışmalar bazen kanlı bazende soğuk savaş şeklinde olabilir. Türkiye’nin elinde bulunan İstanbul ve Çanakkale Boğazlarını kontrol etmek istemeyen hiç bir devlet dünyada yoktur.
12. Sınıf Meb Yayınları T.C İnkılap Tarihi Ders Kitabı Sayfa 32 Cevabı ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.