Kitap Cevapları TIKLA
Soru Sor TIKLA
12. Sınıf İnkılap Tarihi Meb Yayınları

12. Sınıf İnkılap Tarihi Meb Yayınları Ders Kitabı Cevapları Sayfa 31

12. Sınıf İnkılap Tarihi Ders Kitabı Sayfa 31 Cevapları Meb Yayınları’na ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

12. Sınıf İnkılap Tarihi Meb Yayınları Ders Kitabı Cevapları Sayfa 31

1. XX. yüzyılda, teknolojinin gelişmesi savaş meydanlarına nasıl yansımıştır?

  • Cevap: Eski savaşçılara modern bir askeri gösterseniz muhtemelen büyük bir kahkaha atarlardı. Modern savaş ekranın önündedir. Asker ekrana bakar ve bazı tuşlara basar. Onun yerine öldürme işini yapan insansız araçlar var. Artık savaşlar ekranın önünde. Oyun oynar gibi yok ediyorlar. Dünyada hala cephe savaşı olduğunu sananlar varsa büyük ölçekli savaşları kaldıracak gibi olmadığımızı söyleyelim. O kadar kırılganız ki sadece terör adı altında sömürü savaşları yapılabiliyor. Bu da savaşın daha da farklı bir şeklini gündeme getiriyor. Önce ateşli silahlar, sonra insansız hava araçları, şimdi de asimetrik savaş(çoğunlukla terör) Bu gidişat savaşın geleceğine dair bazı fikirler vermektedir.20. yüzyılın büyük kısmında büyük güçler arası mücadele (iki dünya savaşı ve bir üçüncü savaş olasılığı) sadece küresel politikamız değil, bilim ve teknoloji için de belirleyici oldu

2. Savaşların toplumlar üzerindeki sosyal ve ekonomik etkilerini araştırıp değerlendiriniz.

  • Cevap:Savaşın insan sağlığı üzerindeki tehdidi yalnızca savaş sırasında görülmüyor. Amerika’da askeri atıklar yüzünden, askeri tesislere yakın yerleşim yerlerinde yaşayanlarda kanser vakası giderek artıyor. Asker ve Savaş Karşıtı Komitesi’nin (COMD) web sitesinde yer alan bir rapora göre, bu yerleşim yerlerinde doğan çocukların % 100’ü savaş kirliliğine maruz kalarak dünyaya geliyor. Kısacası savaşın doğrudan etkisinin asla görülmediği Amerika’da savaş endüstrisinin doğurduğu sonuçlar, savaşın etkisini nesiller boyu taşıyan savaş mağduru toplumları nasıl etkileyebildiğini göstermeye yarıyor. Savaş sivil ölümlere, hastalıklara, ülkelerin dağılmasına, milletlerin fakirleşmesine ve de göçlere neden olmaktadır. 

12. Sınıf Meb Yayınları T.C İnkılap Tarihi Ders Kitabı Sayfa 31 Cevabı ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

☺️ BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
happy
0
clap
0
love
0
confused
0
sad
0
unlike
0
angry