Kitap Cevapları TIKLA
Soru Sor TIKLA
9. Sınıf Ada Yayıncılık Sağlık Bilgisi ve Trafik Kültürü Ders Kitabı Cevapları

9. Sınıf Sağlık Bilgisi ve Trafik Kültürü Ada Yayıncılık Ders Kitabı Cevapları Sayfa 152

9. Sınıf Sağlık Bilgisi ve Trafik Kültürü Ders Kitabı Sayfa 152 Cevapları Ada Yayınları’na ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

9. Sınıf Sağlık Bilgisi ve Trafik Kültürü Ada Yayıncılık Ders Kitabı Cevapları Sayfa 152

1. Okulunuzda bir trafik ve ilk yardım panosu oluşturunuz. Sınıfınızda 6 grup oluşturarak tehlike uyarı, trafik tanzim, bilgi, otoyol, duraklama ve park etme işaretlerinin levhalarını hazırlayınız. Bu levhaları trafik panonuzda sergileyerek arkadaşlarınıza sununuz.

  • Cevap:

2. Trafik işaret ve levhalarının korunmasına ilişkin slogan yarışması düzenleyerek oylama sonucunda kazanan arkadaşınızı ödüllendiriniz.

  • Cevap:
  • Hızını azalt, ömrünü uzat.
  • Araç değil, dikkatsizlik öldürür.
  • Bazıları hızı seçer, siz yaşamayı seçin.
  • Yargısız infazın kurbanı olma.
  • Trafik; sevgi, saygı ve hoşgörüyle güzeldir.
  • Uymazsan trafik kuralına, uyarlar hazır olan imama.
  • Yaşamayı severim, kurallara uyarım.
  • Savaş diyor ki; tek rakibim trafik terörü.

1. Fasılalı olarak yanıp sönen sarı ve kırmızı ışıklar ne anlama gelir? Açıklayınız.

  • Cevap:

Fasılalı olarak yanıp sönen sarı ışık: Uyarı anlamı içerir. Bulunduğu yerden yavaş ve dikkatli geçilmesi gerektiğini belirtir.

Fasılalı olarak yanıp sönen kırmızı ışık: “DUR” işaret levhasıyla aynı anlamdadır. Sürücülerin yolun açık ve müsait olduğunu gördükten sonra yeniden hareket etmesi gerektiğini bildirir

2. Trafik işaret ve levhalarının kazaları önlemedeki önemini örneklerle açıklayınız.

  • Cevap: Trafik kuralları yollarda yayaların ve sürücülerin uyması gereken kurallara verilen addır. Günümüzde özellikle büyük kentlerde araç ve insan sayısı artmıştır. Yollarda araçların yayalara zarar vermemesi için trafik işaret ve levhalarının ne anlama geldiğini bilmeleri gerekmektedir. Bu işaret ve levhalar aslında büyük bir hayati önem taşımaktadır. İnsanların ve araçların bir arada uyum içinde yaşayabilmeleri için mutlaka bu kurallara uyulması gerekir. Trafikte yayaların ve araçların nasıl hareket etmesi gerektiğini bu işaret ve levhalar belirler. Eğer bu işaret ve levhalar olmasaydı sürekli olarak kazalar ve can kayıpları yaşanırdı. Hem maddi yönden hem de manevi yönden insanlar çöküş durumuna geçerlerdi. Trafik işaret ve levhaları sayesinde olabilecek kazalar ve can kayıpları için önceden önlem alabiliriz. Trafik işaretleri, trafikte yayaların ve sürücülerin ortak dilidir. Bu sebeple trafik işaret ve levhalarının ne anlama geldiklerini öğrenmemiz gerekmektedir. Trafik kurallarına uyulmadığı zaman başımıza maddi ve manevi yönlerden olumsuzluklar geleceğini unutmayalım.

3. Kesik ve devamlı yol çizgilerinin nasıl kullanıldıklarını belirtiniz.

  • Cevap:

Kesik Kesik Yol Çizgisi: Kurallara uymak şartıyla öndeki araç geçilebilir, şerit değiştirilebilir.

Devamlı Yol Çizgisi: Bu çizgi boyunca hiçbir sebeble öndeki araç geçilemez, şerit değiştirilemez.

Kesik Devamlı Yol Çizgisi: Sadece bir yönde geçme yasağı getirmiştir. Bu çizgi boyunca araca yakın olan çizginin anlamına göre hareket edilir.

9. Sınıf Ada Yayıncılık Sağlık Bilgisi ve Trafik Kültürü Ders Kitabı Sayfa 152 Cevabı ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

☺️ BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
clap
0
happy
0
love
0
confused
0
sad
0
unlike
0
angry