Kitap Cevapları TIKLA
Soru Sor TIKLA
9. Sınıf Ada Yayıncılık Sağlık Bilgisi ve Trafik Kültürü Ders Kitabı Cevapları

9. Sınıf Sağlık Bilgisi ve Trafik Kültürü Ada Yayıncılık Ders Kitabı Cevapları Sayfa 168

9. Sınıf Sağlık Bilgisi ve Trafik Kültürü Ders Kitabı Sayfa 168 Cevapları Ada Yayınları’na ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

9. Sınıf Sağlık Bilgisi ve Trafik Kültürü Ada Yayıncılık Ders Kitabı Cevapları Sayfa 168

1. Trafik eğitiminin topluma neler kazandırdığını kaynaklardan araştırarak bu konu ile ilgili bir sunum hazırlayınız ve sınıf arkadaşlarınıza sununuz.

  • Cevap: Trafik eğitimi; çocuklarımıza küçük yaşta verilmeli ve trafik kurallarına uyma alışkanlığının kazandırılması sağlanmalıdır. Çünkü, 5 ila 15 yaş gurubuna giren yayaların diğer yaş gurubundaki yayalara göre çok daha fazla trafik kazasına karıştıkları istatistiklerde görülmektedir.  Her alanda olduğu gibi olumlu davranışlarda bulunan, yani eğitilmiş insan trafik kazalarının azaltılmasında da genel anlamda önemli etkendir.

Genel olarak çocuklara verilen eğitim, onları yetişkin yaşamının deneyim, sorumluluk ve imkanlarına hazırlar. Çocuklarımıza yönelik karayolu trafik güvenliği eğitimi, kendilerini kazalardan korumaya ve karayolu çevresini kullanan ve düzene sokan yetişkin yaşamına hazırlamaya yönelik olmalıdır.

Karayolu trafik güvenliği eğitimi, çocuklara;

-Yol ve çevresinin güvenli kullanımı için gerekli olan bilgileri kazandırmak,

-Karayolu güvenliği hakkında bilgi, tutum ve davranışları teşhis etmek ve anlamak,

-Sistemlerin nasıl çalıştığını ve değiştirilebileceğini anlamayı ve bilmeyi öğretmek,

-Kendi ve diğer insanların güvenliği için sorumluluk alabilmeleri ve seçim yapabilmelerine imkan veren karar verme hünerlerini geliştirmek,

-Kendi kendilerine ve başkalarına saygı göstermelerini sağlamak,

-Yolu kullananların davranışlarını yönlendiren anlayış ve bilgilerini geliştirmek,

-Trafik kazaları sonuçları ve nedenleri hakkındaki anlayış ve bilgilerini geliştirmek,

-Başkalarına saygı göstermek ve taşıt içinde güvenli seyahat etmek için gerekli hüner, anlayış ve bilgilerini geliştirmek yönünde yardımcı olur.

2. Sürücü belgesi alabilmek için gerekli şartları çevrenizdeki sürücü kurslarından birine giderek öğreniniz. Edindiğiniz bilgileri arkadaşlarımla paylaşınız.

  • Cevap:

Ehliyet Alma Şartları 

Karayolları Trafik Yönetmeliği’nin 76. maddesine göre belirlenen ehliyet alma şartlarını karşılayan sürücülere, sürücü belgesi verilmektedir. Ehliyet almak için aşağıdaki şartların yerine getirilmiş olması gerekmektedir;

  • Yaş
  • Deneyim
  • Eğitim durumu
  • Sağlık
  • Sınav
  • Adli sicil kaydı

Ehliyet Alma Yaşı Kaçtır

Sürücü belgesi alma şartlarında ilk sırada yer alan yaş şartı, çeşitli ehliyet sınıfları için farklıdır. Ehliyet sınıflarına göre belirlenen minimum yaş sınırları aşağıdaki şekildedir;

  • Motosiklet ehliyet (M, A1, B1) için en az 16 yaşın tamamlanmış olması gerekir.
  • A2, B, BE, C1, C1E, F ve G sınıfı ehliyet için en az 18 yaşın tamamlanmış olması gerekir.
  • A sınıfı ehliyet için 20 yaş doldurulmalıdır ve 15 kilowatt güçten fazla gücü olan, 3 tekerlekli motosiklet ehliyeti için 21 yaş doldurulmalıdır.
  • C, CE, D1 ve D1E sınıf ehliyet için 21 yaşın bitirilmiş olması gerekir.
  • D ve DE sınıfı ehliyet için 24 yaşını tamamlamış olmak gereklidir.

9. Sınıf Ada Yayıncılık Sağlık Bilgisi ve Trafik Kültürü Ders Kitabı Sayfa 168 Cevabı ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

☺️ BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
happy
0
clap
0
love
0
confused
0
sad
0
unlike
0
angry