Kitap Cevapları TIKLA
Soru Sor TIKLA
9. Sınıf Ada Yayıncılık Sağlık Bilgisi ve Trafik Kültürü Ders Kitabı Cevapları

9. Sınıf Sağlık Bilgisi ve Trafik Kültürü Ada Yayıncılık Ders Kitabı Cevapları Sayfa 61

9. Sınıf Sağlık Bilgisi ve Trafik Kültürü Ders Kitabı Sayfa 61 Cevapları Ada Yayınları’na ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

9. Sınıf Sağlık Bilgisi ve Trafik Kültürü Ada Yayıncılık Ders Kitabı Cevapları Sayfa 61

1. Stresin ne olduğunu ve stres nedenlerini, stresle baş etmek için neler yapılabileceğini çeşitli kaynaklardan araştırarak bir şema hazırlayıp şemayı arkadaşlarınıza sununuz.

  • Cevap:

2. Sınav kaygısının ne olduğunu ve belirtilerini çeşitli kaynaklardan araştırarak bir sunum hazırlayınız. Sunumunuzu arkadaşlarınızla paylaşınız

  • Cevap: Sınav kaygısı, öğrencinin sınavda başarısız olma korkusunun strese yol açması sonucunda ortaya çıkan fiziksel belirtilerle duyduğu kontrol edilemeyen ileri derece kaygı düzeyidir. … Sınav kaygısının farklılıklarını belirleyecek olursak şöyle sıralayabiliriz. Hafif düzeyde sınav kaygısı; Kontrol edilebilir. Dikkati arttırır. Zamanı doğru kullanma becerisi geliştirir. Motivasyon sağlar. Hatırlamayı kolaylaştırır.

Aşağıda stresle başa çıkma yollarına ilişkin olarak verilen tabloyu yorumlayınız. Yaşadığınız stresli durumlarla nasıl başa çıkabildiğinizi anlatınız.

  • Cevap: Baskı benim için oldukça önemli. Üzerinde çalışacağım projeler, yaklaşan teslimat süreleri gibi güzel baskılar benim motive ve üretken olmamı sağlıyor. Tabii ki de çok fazla baskının beni strese soktuğu zamanlar oluyor fakat yine de aynı anda birden fazla proje üstünde çalışabiliyor olmam ve teslimat süreleri konusundaki başarım stres olmamı önlüyor. Örneğin bir keresinde aynı haftaya yetişmesi gereken üç büyük projeden sorumluydum. Fakat her bir projeyi detaylandırarak kendime bir program oluşturdum ve üç projenin üçünü de zamanından önce tamamladım. Böylece kendimi strese sokmamış oldum.

9. Sınıf Ada Yayıncılık Sağlık Bilgisi ve Trafik Kültürü Ders Kitabı Sayfa 61 Cevabı ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

☺️ BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
happy
0
clap
0
love
0
confused
0
sad
0
unlike
0
angry