Kitap Cevapları TIKLA
Soru Sor TIKLA
9. Sınıf Ada Yayıncılık Sağlık Bilgisi ve Trafik Kültürü Ders Kitabı Cevapları

9. Sınıf Sağlık Bilgisi ve Trafik Kültürü Ada Yayıncılık Ders Kitabı Cevapları Sayfa 66

9. Sınıf Sağlık Bilgisi ve Trafik Kültürü Ders Kitabı Sayfa 66 Cevapları Ada Yayınları’na ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

9. Sınıf Sağlık Bilgisi ve Trafik Kültürü Ada Yayıncılık Ders Kitabı Cevapları Sayfa 66

1. Şiddet kavramının ve akran zorbalığının ne olduğunu açıklayınız.

  • Cevap: Şiddet, fiziksel güç ve psikolojik baskı uygulayarak insanların fiziksel veya psikolojik açıdan hasar görmesine neden olan zararlı bireysel veya toplu fiillere denir. Akran zorbalığı da bir çeşit şiddettir. Genellikle ergen ve çocuk arkadaş gruplarında, ortalama aynı yaş arkadaşlar arasında, fiziksel ve psikolojik olarak birbirlerine veya başkalarına şiddet uygulanmasıdır. Bu durum çocuklarda ve gençlerde atlatması uzun zamanlar alabilecek hasarlara yol açabilir. Akran zorbalığı; sözel, fiziksel, cinsel ve sosyal şiddet olarak farklı şekillerde görülebilir. Akranları tarafından bu şekilde zorbalığa uğrayan çocuk veya genç kendini çaresiz, mutsuz, yalnız hisseder. Bu durumu ebeveynlerine ve öğretmenlerine söylemekten utanabilir, çekinebilir. Bu durum ise çocukta veya gençte içe kapanma, özgüven eksikliği gibi olumsuz durumlara sebep olabilir.

2. Şiddete uğrayan öğrencilerin yardım alabileceği kurumların adlarını söyleyiniz.

  • Cevap: Şiddete uğrayan öğrencilerin yardım alabileceği kurumların adları şu şekildedir:

*İl ve İlçe Milli Eğitim Müdürlükleri
*Tekfen Vakfı
*Türk Eğitim Vakfı
*Hukuk Araştırma Vakfı
*Toplum Gönüllüleri Vakfı
*Türkiye Milli Kültür Vakfı

3. Aile içi şiddetin, çocukların bedensel, ruhsal ve sosyal gelişimine olan etkilerini sıralayınız.

  • Cevap: Aile içi şiddet en çok da çocukları etkiler. Çünkü küçük yaştaki çocuklar gelişim çağındadır, ve hem psikolojik, hem de davranışlar olarak etkilenir. Aile içi şiddete maruz kalmış olan çocukların psikolojik sorunları çok fazladır. Çocukların en iyi yöntemle, en iyi şekilde yetiştirilmeli, çocukların psikolojisini bozan davranışlar sergilenmemelidir. Eğer bu tür davranışlar sergilenirse çocuk da bu davranışları örnek alır ve ileride kendi ailesinde de çocuklarına ya da eşine bu şekilde davranır.

9. Sınıf Ada Yayıncılık Sağlık Bilgisi ve Trafik Kültürü Ders Kitabı Sayfa 66 Cevabı ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

☺️ BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
happy
0
clap
0
love
0
confused
0
sad
0
unlike
0
angry