Kitap Cevapları TIKLA
Soru Sor TIKLA
9. Sınıf Ada Yayıncılık Sağlık Bilgisi ve Trafik Kültürü Ders Kitabı Cevapları

9. Sınıf Sağlık Bilgisi ve Trafik Kültürü Ada Yayıncılık Ders Kitabı Cevapları Sayfa 71

9. Sınıf Sağlık Bilgisi ve Trafik Kültürü Ders Kitabı Sayfa 71 Cevapları Ada Yayınları’na ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

9. Sınıf Sağlık Bilgisi ve Trafik Kültürü Ada Yayıncılık Ders Kitabı Cevapları Sayfa 71

1. Alkolün insan sağlığına etkilerini T.C. Sağlık Bakanlığının Genel Ağ sitesinden ve okulunuzun Yeşilay kulübünde olan arkadaşlarınızdan öğreniniz. Edindiğiniz bilgiler doğrultusunda bir şema hazırlayıp sınıf arkadaşlarınıza sununuz.

  • Cevap: Alkolün Yol açtığı sorunlar (YEŞİLAY’IN SAYFASINDAN ALINMIŞTIR.)

Yemek borusu, gırtlak, mide ve pankreas kanserleri
Doğru düşünme, karar verme ve hareket etme gibi beynin işlevlerini bozması
Uyku bozuklukları, baş ağrısı, göz tahribatı
Kalp ve kan dolaşımı hastalıkları
Kan pıhtılaşmasını engelleme
Karaciğerde ağır hasar

2. Sizce alkol alışkanlığı toplum yaşamına neden zarar verir? Açıklayınız.

  • Cevap: Sürekli Alkol kullanan bir kişi aynı zamanda zaman içerisinde ruhsal çöküşe uğrar ,yaptığı hareketlerin farkına varmaz. Bu durum bir aile yapısını da oldukça etkiler böyle bir ebeveyın denetimi altında yetişen çocuklar bilinçsizce yetişir ve manevi olarak yeteri destek sağlanmayabilir. Aile içerisinde tartışmalara ve kavgaya neden olabilir ki toplumun yapısını aileler oluşturmaktadır. Sürekli alkol kullanma alışkanlığı aileyi olumsuz etkilerse toplumumuzu da olumsuz etkiler. Bu yüzden bu konu hakkında gerekirse bu alışkanlıktan kurtulmak için yardımcı olan kuruluşlara başvurmalıyız. Toplumumuzu bilinçlendirmeliyiz.

9. Sınıf Ada Yayıncılık Sağlık Bilgisi ve Trafik Kültürü Ders Kitabı Sayfa 71 Cevabı ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

☺️ BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
happy
0
clap
0
love
0
confused
0
sad
0
unlike
0
angry