Kitap Cevapları TIKLA
Soru Sor TIKLA
9. Sınıf Ada Yayıncılık Sağlık Bilgisi ve Trafik Kültürü Ders Kitabı Cevapları

9. Sınıf Sağlık Bilgisi ve Trafik Kültürü Ada Yayıncılık Ders Kitabı Cevapları Sayfa 71

9. Sınıf Sağlık Bilgisi ve Trafik Kültürü Ders Kitabı Sayfa 71 Cevapları Ada Yayınları’na ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

9. Sınıf Sağlık Bilgisi ve Trafik Kültürü Ada Yayıncılık Ders Kitabı Cevapları Sayfa 71

Aşağıdaki şemayı inceleyerek alkolün sağlığa zararlarını açıklayınız.

  • Cevap:Alkol midede asit salgısını artırarak mide mukozasını tahriş eder. Alkol kullananlarda gastrit, ülser gibi mide hastalıklarına sık rastlanır. • Uzun süre ve devamlı alkol alanlarda pankreas iltihapları ve bunun sık tekrarlanmasına bağlı olarak pankreas yetmezliği gelişir. Pankreas yetmezliği sonucunda gıdaların sindiriminde sorunlar çıkar. Pankreas yetmezliğinden dolayı kişide zamanla diyabet (şeker hastalığı) ortaya çıkar. • Alkol karaciğerde metabolize olur. Aşırı alkol tüketimi karaciğerde enzim faaliyetlerini aksatır. Bu durum organı yorar ve görevini tam olarak yapamaz hâle getirir. Karaciğer yağlanmasının ve siroz hastalığının önemli nedenlerinden biri uzun süre ve fazla alkol kullanımıdır. • Uzun süre alkol alımı böbreklerde hasar oluşturur, böbrek yetmezliği ve nefrit gibi hastalıklara yol açabilir.

9. Sınıf Ada Yayıncılık Sağlık Bilgisi ve Trafik Kültürü Ders Kitabı Sayfa 71 Cevabı ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

☺️ BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
happy
0
clap
0
love
0
confused
0
sad
0
unlike
0
angry