Kitap Cevapları TIKLA
Soru Sor TIKLA
7. Sınıf Fen Bilimleri Ferman Yayıncılık

Üremeyi sağlayan hücreleri vücudumuzdaki diğer hücrelerden ayıran özellik ne olabilir? Düşüncelerinizi söyleyiniz.

“Üremeyi sağlayan hücreleri vücudumuzdaki diğer hücrelerden ayıran özellik ne olabilir? Düşüncelerinizi söyleyiniz.” ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

Üremeyi sağlayan hücreleri vücudumuzdaki diğer hücrelerden ayıran özellik ne olabilir? Düşüncelerinizi söyleyiniz.

Soru: Üremeyi sağlayan hücreleri vücudumuzdaki diğer hücrelerden ayıran özellik ne olabilir? Düşüncelerinizi söyleyiniz.

  • Cevap: Üremeyi sağlayan hücreler, vücuttaki diğer hücrelerden farklıdır çünkü özel bir görevi yerine getirirler. Bu hücreler, haploid kromozom sayısına sahiptir, yani yalnızca n kromozom taşırlar, somatik hücreler ise diploid kromozomlara sahiptir. Ayrıca, üreme hücreleri cinsiyete özgüdür, erkeklerde sperm hücreleri, dişilerde ise yumurta hücreleri bulunur. Üreme hücreleri hareket kabiliyetine sahiptir, bu da döllenme sırasında yumurta hücresine ulaşmalarını sağlar. Bu hücreler, üreme organlarında özel olarak üretilir ve depolanır. Son olarak, üreme hücreleri genetik çeşitliliği artırmak için mayoz bölünme sırasında belirli genetik değişikliklere izin verirler.

7. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Ferman Yayınları Sayfa 64 Cevapları ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

☺️ BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
happy
0
clap
0
love
0
confused
0
sad
0
unlike
0
angry