“10. Sınıf Kur’an-ı Kerim Ders Kitabı Cevapları Sayfa 24 Meb Yayınları” ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.
10. Sınıf Kur’an-ı Kerim Ders Kitabı Cevapları Meb Yayınları Sayfa 24
KUR’AN’DAKİ BAZI İŞARETLER
Kur’an-ı Kerim’de farklı işaretler yer almaktadır. Bu işaretlerin her biri Kur’an-ı Kerim tilavetinin farklı bir özelliğini yansıtmaktadır. Secavend (vakf) işaretleri, secde işareti, hizb ve cüz işaretleri bunlardan bazılarıdır.
Secavend İşaretleri
Kur’an-ı Kerim tilavetinde nerelerde durulacağını bilmek Arapçaya vâkıf olmaya ve ayetlerin öncesi ve sonrasıyla ilişkisini bilmeye bağlıdır. Ancak bu becerilere sahip olmak uzun emek ve çaba gerektiren bir süreçtir. Zamanla bu becerilere sahip olmayan kişilerin sayısının artması ve fetihler sonucunda ana dili Arapça olmayan pek çok kişinin Müslüman olması Kur’an tilavetinde vakf yerlerini gösteren bazı işaretlerin konulmasını zorunlu hâle getirmiştir.
Vakf işaretleri alanında ilk çalışma Muhammed b. Tayfur es-Secâvendî (ö. 560/1165) tarafından yapılmıştır. es-Secâvendî, belirlemiş olduğu vakf yerlerinde anlam bütünlüğünü sağlayacak şekilde durulan yerin özelliğine göre ç ,1?, j, ^harflerini kullanmıştır. Zamanla diğer vakf işaretlerini belirten başka harflerin ilavesiyle vakf işaretleri son şeklini almış ve Müslümanlar arasında yaygınlaşarak kabul görmüştür. Mushaf’ta bulunan vakf işaretlerine, es-Secâvendî’nin ismine atfen secâvend denilmektedir.11 Her birinin bir anlamı olan bu vakf işaretlerini kısaca tanıyalım.
- Cevap: Bu sayfada soru bulunmamaktadır.
10. Sınıf Meb Yayınları Kur’an-ı Kerim Ders Kitabı Sayfa 24 ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.