Kitap Cevapları TIKLA
Soru Sor TIKLA
4. Sınıf Sosyal Bilgiler Ferman Yayıncılık

4. Sınıf Sosyal Bilgiler Ders Kitabı Cevapları Ferman Yayıncılık Sayfa 39

“4. Sınıf Sosyal Bilgiler Ders Kitabı Cevapları Sayfa 39 Ferman Yayınları” ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

4. Sınıf Sosyal Bilgiler Ders Kitabı Cevapları Ferman Yayınları Sayfa 39

Her ailenin kendine özgü bir geçmişi vardır. Buna aile tarihi diyebiliriz. Aile tarihimiz açısından en önemli unsur bizden önceki nesillerin ne zaman, nerede yaşadıkları ve ne tür faaliyetlerle toplum yaşamına katıldıklarıdır. Aile tarihimizde doğumlar ve ölümler kadar bir yerden başka biryere taşınılması, aile bireylerinin meslekleri, aileyi gururlandıran bazı başarılarıyla da aileyi derinden etkileyen olumsuz olaylar da önemlidir. “Aile ağacımızı” hazırlarken bu unsurlarla karşılaşmışadır.

Söyleyelim

Aile ağacınızı arkadaşlarınızın hazırladıklarıyla karşılaştırınız. Benzerlikler ve farklılıklar nelerdir? Söyleyiniz.

  • Cevap: Hazırlamış olduğunuz aile ağacınızı arkadaşlarınızla karşılaştırabilirsiniz.

Aşağıdaki görselleri inceleyiniz. Ailenizde ya da yakın çevrenizde bu eşyalardan hangileri var? Eğer çevrenizde böyle eşyalar yoksa bu eşyalarla nerelerde karşılaşılabilir? Fikirlerinizi söyleyiniz.

  • Cevap: Teyzemde dikiş makinesi ve işlemeli sandık dedemde ise köstekli saat var. Bu eşyalarla antika dükkanında karşılaşabilirim.

4. Sınıf Ferman Yayıncılık Sosyal Bilgiler Ders Kitabı Sayfa 39 ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

☺️ BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
happy
0
clap
0
love
0
confused
0
sad
0
unlike
0
angry