Kitap Cevapları TIKLA
Soru Sor TIKLA
4. Sınıf Sosyal Bilgiler Ferman Yayıncılık

4. Sınıf Sosyal Bilgiler Ders Kitabı Cevapları Ferman Yayıncılık Sayfa 81

“4. Sınıf Sosyal Bilgiler Ders Kitabı Cevapları Sayfa 81 Ferman Yayınları” ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

4. Sınıf Sosyal Bilgiler Ders Kitabı Cevapları Ferman Yayınları Sayfa 81

Konuya hazırlık çalışmasında edindiğiniz bilgilerden de anlayacağınız gibi hava gözlemi ve hava durumunu raporlama aynı zamanda bir uzmanlık alanıdır. Ülkemizde yaptığı çalışmalarda hava olaylarını konu edinen kuruluş Meteoroloji Genel Müdürlüğüdür. Merkezi Ankara’da olan bu kuruluş hava tahminlerini rapor hâline getirir.

Hava durumunun kolaylıkla takip edilmesi amacıyla Meteoroloji Genel Müdürlüğünün belirlediği görseller vardır. Aşağıda bu görsellerden bazıları sunulmuştur. İnceleyiniz.

7. Etkinlik

Öğretmeninizden yardım alarak etkileşimli tahtadan yararlanıp Meteoroloji Genel Müdürlüğünün genel ağ adresini ziyaret ediniz. Bu kurumun görevlerini okuyunuz.

  • Cevap: Meteoroloji Genel Müdürlüğü, hava durumu tahminleri oluşturma, iklim değişikliği ve araştırmaları yapma, hava durumu ile ilgili uyarı ve alarm hizmetleri sunma ve atmosfer koşullarını izleme gibi görevleriyle ülkenin meteorolojik ihtiyaçlarına cevap verir. Ayrıca, ulusal ve uluslararası düzeyde meteorolojik veri ve bilgi alışverişinde bulunur.

4. Sınıf Ferman Yayıncılık Sosyal Bilgiler Ders Kitabı Sayfa 81 ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

☺️ BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
happy
0
clap
0
love
0
confused
0
sad
0
unlike
0
angry