Kitap Cevapları TIKLA
Soru Sor TIKLA
4. Sınıf Sosyal Bilgiler Ferman Yayıncılık

4. Sınıf Sosyal Bilgiler Ders Kitabı Cevapları Ferman Yayıncılık Sayfa 123

“4. Sınıf Sosyal Bilgiler Ders Kitabı Cevapları Sayfa 123 Ferman Yayınları” ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

4. Sınıf Sosyal Bilgiler Ders Kitabı Cevapları Ferman Yayınları Sayfa 123

A. Aşağıda verilen ifadelerden doğru olanların yanına (D), yanlış olanların yanına (Y) yazınız. Yanlış olduğunu düşündüğünüz ifadelerin doğrularını, altlarında verilen boşluklara yazınız.

  • Cevap:

1. Garanti belgesi ile kullanım kılavuzu aynı içeriğe sahiptir. (Y) → Garanti belgesi ürünün garanti koşu1 arma liskin bilgiler, kullanma ki avuzu ise ürünün nas kullanılacağına ilişkin bilgiler içerir.

2. Alexander Graham Bell, telefonu icat eden mucittir. (D)

3. Ürün geliştirme sürecinin ilk aşaması sonuçların raporlanmasıdır. (Y) → Ürün geliştirme sürecinin ilk aşaması, problemin ya da ihtiyacın ret olarak beüdenme- sidir.

4. Bilimsel ve teknolojik ilerlemeler, düşünce özgürlüğüyle yakından ilişkilidir. (D)

5. Röntgen ve tomografi gibi cihazlar, hastalıkların erken fark edilmesini sağlar. (D)

B. Aşağıda kutucuklar içerisinde verilen sözcüklerden uygun olanları cümlelerde boş bırakılan yerlere yazınız.

ihtiyaç-temizlik-icat-mağaralarda-sigorta

  • Cevap:

1. İnsanlığın ilk dönemlerinde yiyecek ve içecekler serin kalmaları için Kil tutulmaktaydı.
2. Çamaşır makinesi, bulaşık makinesi ve ütü gibi teknolojik ürünler alanında Temizlik kullanılmaktadır.
3. Bir ürün Sigorta edildiğinde, ürünün ileride karşılaşabileceği zarar önceden ödenen ücret karşılığında giderilir.

C. Aşağıda verilen soruların yanıtlarını defterinize yazınız.

1. Pille çalışan teknolojik ürünlerin uzun ömürlü olması için alınması gereken önlemler nelerdir? Araştırınız. Ulaştığınız sonuçları yazınız.

  • Cevap: Pillerin düzenli olarak kontrol edilmesi ve tamamen boşalmadan şarj edilmesi, ürünün uzun ömürlü olmasına yardımcı olabilir. Ayrıca, cihazı uzun süre kullanılmayacaksa pilini çıkartmak da ömrünü uzatabilir.

2. Çevre dostu ulaşım araçları hangileridir? Araştırınız. Ulaştığınız sonuçları yazınız.

  • Cevap: Elektrikli otomobiller, bisikletler ve yaya ulaşımı çevre dostu ulaşım araçları arasında yer alır. Bu araçlar, fosil yakıtların neden olduğu emisyonları azaltarak çevresel etkileri minimize eder.

3. Bir ürün geliştirilirken en önemli aşamalarından biri ürünü geliştirmemize yarayacak bilgileri araştırdığımız aşamadır. Bu aşama için çevrenizde hangi merkezler var? Bu merkezlerin ve bilgi kaynaklarının listesini oluşturunuz.

  • Cevap: Yerel kütüphaneler ve üniversiteler, konuyla ilgili detaylı bilgilere erişim sağlar. Ayrıca, teknoloji ve inovasyon merkezleri de ürün geliştirme sürecinde faydalı olabilir.

4. Sınıf Ferman Yayıncılık Sosyal Bilgiler Ders Kitabı Sayfa 123 ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

☺️ BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
happy
0
clap
0
love
0
confused
0
sad
0
unlike
0
angry