Kitap Cevapları TIKLA
Soru Sor TIKLA
4. Sınıf Sosyal Bilgiler Ferman Yayıncılık

4. Sınıf Sosyal Bilgiler Ders Kitabı Cevapları Ferman Yayıncılık Sayfa 140

“4. Sınıf Sosyal Bilgiler Ders Kitabı Cevapları Sayfa 140 Ferman Yayınları” ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

4. Sınıf Sosyal Bilgiler Ders Kitabı Cevapları Ferman Yayınları Sayfa 140

Bir müşterinin bir ürünü satın aldığında satış fişi alması birkaç nedenden dolayı önemlidir. İlk olarak, fiş (Görsel 5.22) bir satın alma kanıtı işlevi görür ve ürünün belirli bir mağazadan satın alındığını doğrulamak için kullanılabilir. İkincisi, garanti ve iade süreçlerinin izlenmesine yardımcı olur. Bir satış fişi ile müşteriler, ürünün ne zaman satın alındığını ve ödenen fiyatı kolayca kanıtlayabilir. Üçüncüsü, satış fişleri, kayıt tutma ve bütçe yapmak için önemlidir. Fişleri saklayarak, tüketiciler satın alımlarını ve harcamalarını takip edebilir.

6. Etkinlik

Aşağıda verilen genel ağ haberini okuyunuz. Haberden hareketle gıda etiketlerini neden okumanız gerektiğini söyleyiniz.

“TÜKETİCİ GIDA ETİKETLERİNİ OKUMALI”

Tarım ve Orman Bakanlığı, gıdaların güvenli tüketimi konusunda büyük önem taşıyan gıda etiketleri konusundaki mevzuatı yeniden düzenledi.
Yeni düzenleme ile beslenme yönünden etiketleme hazır ambalajlı bütün gıdalarda zorunlu hâle getiriliyor.
Hazır ambalajlı gıdaların etiketlerinde gıdanın 100 g veya 100 ml’sinde bulunan enerji ile besin öğesi (yağ, doymuş yağ, karbonhidrat, şeker, protein, tuz) miktarlarının yer alması zorunlu oluyor.

  • Cevap: Gıda etiketlerini okumak, gıdaların içerdiği enerji ve besin öğesi miktarlarını anlamamızı sağlar. Bu bilgi, sağlıklı ve bilinçli beslenme seçimleri yapmamıza yardımcı olur.

4. Sınıf Ferman Yayıncılık Sosyal Bilgiler Ders Kitabı Sayfa 140 ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

☺️ BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
happy
0
clap
0
love
0
confused
0
sad
0
unlike
0
angry