Kitap Cevapları TIKLA
Soru Sor TIKLA
9. Sınıf Kimya Pasifik Yayınları

9. Sınıf Kimya Ders Kitabı Sayfa 153 Cevapları Pasifik Yayınları

9. Sınıf Kimya Ders Kitabı Cevapları Pasifik Yayınları Sayfa 153 ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

9. Sınıf Kimya Ders Kitabı Sayfa 153 Cevapları Pasifik Yayınları

Moleküler Katılar

Bu katıların tanecikleri arasında van der Waals kuvvetleri ya da hidrojen bağı bulunur. Moleküler katilara kuru buz (katı CO2), iyot (y ve sakkaroz (C12H22O11) örnek olarak verilebilir. Kuru buz ve iyot, apolar moleküllü maddelerdir. Bu nedenle molekülleri arasında van der Waals etkileşimleri vardır. Moleküler kristaller genellikle çabuk bozunur, bunların erime ve kaynama noktaları diğer katılara göre düşüktür. Zayıf etkileşimden dolayı nispeten yumuşaktır.

Kovalent Katilar

Bu katılarda tanecikler, kuvvetli kovalent bağlarla birbirine bağlanır ve kristalin iskeletini oluşturur (çok fazla sayıda atomun oluşturduğu üç boyutlu dev moleküller). Kovalent katılar, genellikle çok sert olup yüksek erime ve kaynama noktalarına sahiptir. Elmas, kovalent katılara örnektir. Elmas karbon atomlarından oluşmuştur. Elmasta her karbon atomu kovalent bağ ile diğer dört karbon atomuna bağlanmıştır. Elmastaki düzgün dört yüzlü yapı, büyük binalardaki çelik iskelete benzer. Yapıya sertlik verir. Ayrıca bu bağların kopması zor olduğu için elmasın erime noktası çok yüksektir. Elmas elektriği iletmez, ısıyı iletir.

Metalik Katilar

Çinko metalinde çinko atomlarını bir arada tutan nedir? Çinko, gümüş, bakır vb. katılar metal atomlarının metalik bağ ile bir arada tutulduğu kristal örgülerden oluşur. Kristal örgüde, metal iyonları ile serbest dolaşan elektronların oluşturduğu elektron bulutu arasındaki etkileşimler, her doğrultuda aynıdır. Bundan dolayı “metal iyonları”, küreler şeklinde ve sık istiflenmiştir

  • Cevap: Bu sayfada soru bulunmamaktadır. 

9. Sınıf Pasifik Yayınları Kimya Ders Kitabı Sayfa 153 Cevabı ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

☺️ BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
happy
0
clap
0
love
0
confused
0
sad
0
unlike
0
angry