Taşı atan kişinin Eda olması durumuna göre verilen tabloyu doldurunuz. ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.
Taşı atan kişinin Eda olması durumuna göre verilen tabloyu doldurunuz.
Eda ve Seda, seksek oynamak amacıyla bulundukları zemine yukarda verilen şekilde kareler çizerek içerisine
1, 2, 3, 4 ve 5 sayılarını yazıyorlar. Bu oyunu oynarken uymaları gereken kuralları kendileri belirlemektedirler. Aşağıda oyun oynarken uyacakları kurallar belirtilmiştir:
• Her ikisi de oyunun başında taşı atmadan önce akıllarından birer tam sayı tutacaktır. Sıra kimde ise o kişi çizginin başına geçip taşını atacaktır.
• Taşın geldiği karedeki sayı a ise önce C(5,a) değerini hesaplayacaklar ve sonra taşı atan kişinin aklından tuttuğu sayının a. kuvvetini, diğer kişinin aklından tuttuğu sayının da (5-a). kuvvetini hesaplayacaklardır.
• Bulunan 3 değer birbiriyle çarpılacak ve taşı atan kişinin puanı olarak kaydedilecektir.
Yukarıda verilen bilgilere göre aşağıdaki soruları cevaplayınız.
1. Taşı atan kişinin Eda olması durumuna göre verilen tabloyu doldurunuz.
- Cevap:
10. Sınıf Meb Yayınları Matematik Beceri Temelli Etkinlik Kitabı Sayfa 18 Cevabı ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.