Kitap Cevapları TIKLA
Soru Sor TIKLA
9. Sınıf Fizik Beceri Temelli Etkinlik

Sera gazlarının atmosferde belirli miktarda bulunması neden önemlidir? Kısaca yazınız.

Sera gazlarının atmosferde belirli miktarda bulunması neden önemlidir? Kısaca yazınız. ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

Sera gazlarının atmosferde belirli miktarda bulunması neden önemlidir? Kısaca yazınız. 

1) Sera gazlarının atmosferde belirli miktarda bulunması neden önemlidir? Kısaca yazınız.

  • Cevap: Güneş’ten Dünyaya gelen ışığın bir kısmı atmosfer tarafından uzaya yansıtılırken bir kısmı atmosfer ve Dünya yüzeyi tarafından soğrulur. Dünya yüzeyinde soğrulan enerjinin bir kısmı ise tekrar atmosfere verilir. Bu enerjinin de bir kısmı atmosferde soğrulurken bir kısmı uzaya gider. Bu sayede dünyamızdaki sıcaklık yaşamaya uygun bir aralıkta kalır. Dünya ve atmosferinde gerçekleşen bu sürece sera etkisi, bu etkiyi oluşturan gazlara da sera gazları denir. Sera gazlarının gerekenden fazla olması Dünya yüzeyindeki ortalama sıcaklığı arttırırken gerekenden az olması ortalama sıcaklığı düşürür. Ortalama sıcaklıktaki değişimin fazla olması da Dünyayı yaşanmaz hâle getirebilir.

9. Sınıf Meb Yayınları Fizik Beceri Temelli Etkinlik Kitabı Sayfa 237 Cevabı ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

☺️ BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
happy
0
clap
0
love
0
confused
0
sad
0
unlike
0
angry

Yorum Yap

** Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!