Kitap Cevapları TIKLA
Soru Sor TIKLA
9. Sınıf Fizik Beceri Temelli Etkinlik

Su şişeleri tamamen doldurulmaz. Bunun sebebi sizce ne olabilir? Açıklayınız.

Su şişeleri tamamen doldurulmaz. Bunun sebebi sizce ne olabilir? Açıklayınız. ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

Su şişeleri tamamen doldurulmaz. Bunun sebebi sizce ne olabilir? Açıklayınız. 

6. Su şişeleri tamamen doldurulmaz. Bunun sebebi sizce ne olabilir? Açıklayınız.

  • Cevap: 4OC, suyun hacminin en küçük olduğu sıcaklıktır. Suyun hacmi, bu sıcaklığın hem üstüne çıkarken hem altına düşerken artar. İçerisinde su bulunan ve dondurucuya konulan şişenin hacmi azalırken içindeki suyun hacmi artacağı için şişe patlayabilir. İçerisinde su bulunan ve sıcaklık artışına maruz kalan şişenin ise hem kendi hem de içindeki suyun hacmi artar. Ancak aynı sıcaklık değişimlerinde aynı ortamdaki sıvıların hacim artışı katılara göre daha fazladır. Aynı zamanda şişe içerisindeki suyun buharlaşması ile de şişe içerisindeki basınç artar. Hem suyun genleşmesinin hem de basınç artışının şişeye zarar vermemesi için şişe tamamen doldurulmaz.

9. Sınıf Meb Yayınları Fizik Beceri Temelli Etkinlik Kitabı Sayfa 243 Cevabı ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

☺️ BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
happy
0
clap
0
love
0
confused
0
sad
0
unlike
0
angry

Yorum Yap

** Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!