Kitap Cevapları TIKLA
Soru Sor TIKLA
9. Sınıf Fizik Beceri Temelli Etkinlik

Ülkemizde enerji verimliliğine yönelik uygulanabilecek politikalar neler olabilir? Açıklayınız.

Ülkemizde enerji verimliliğine yönelik uygulanabilecek politikalar neler olabilir? Açıklayınız. ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

Ülkemizde enerji verimliliğine yönelik uygulanabilecek politikalar neler olabilir? Açıklayınız. 

4-Ülkemizde enerji verimliliğine yönelik uygulanabilecek politikalar neler olabilir? Açıklayınız.

  • Cevap: Elektrik kaçağının önüne geçilmeli, elektrik enerjisini kaçak kullananlara çok ağır yaptırımlar uygulanmalıdır. Aydınlatma için enerji verimliliği en yüksek lambalar kullanılmalı, gün ışığından yararlanılmalıdır. Ulaşım sektörü hem tüketim hem de çevre açısından tekrar düzenlenmelidir. Bunun için ulaşımda daha az yakıt harcayan araçlar tercih edilmeli, bu seçim yapılırken çevre dostu yakıtlar kullanılmasına özen gösterilmelidir. Binalarda enerji tüketimlerinin azaltılması ve bunun yanında enerji üretici olmalarının da sağlanması için teşvik edici, yapıcı önlemler alınmalıdır. Sanayi sektöründeki enerji verimliliği sağlanmalı, hem ekonomik hem de çevreci yakıtlar kullanılmalıdır.

9. Sınıf Meb Yayınları Fizik Beceri Temelli Etkinlik Kitabı Sayfa 174 Cevabı ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

☺️ BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
happy
0
clap
0
love
0
confused
0
sad
0
unlike
0
angry

Yorum Yap

** Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!