Kitap Cevapları TIKLA
Soru Sor TIKLA
9. Sınıf Fizik Beceri Temelli Etkinlik

Okulunuzda amacı dışında kullanılan başka enerji tüketimi var mı? Varsa nerelerdedir? Enerji tasarrufu için bu kullanım miktarı nasıl azaltılabilir?

Okulunuzda amacı dışında kullanılan başka enerji tüketimi var mı? Varsa nerelerdedir? Enerji tasarrufu için bu kullanım miktarı nasıl azaltılabilir? ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

Okulunuzda amacı dışında kullanılan başka enerji tüketimi var mı? Varsa nerelerdedir? Enerji tasarrufu için bu kullanım miktarı nasıl azaltılabilir? 

7.Okulunuzda amacı dışında kullanılan başka enerji tüketimi var mı? Varsa nerelerdedir? Enerji tasarrufu için bu kullanım miktarı nasıl azaltılabilir?

  • Cevap: Okulların durumu ve öğrencilerin verdiği cevaplara göre farklılık görülebilir. Muhtemel cevaplar:Koridor lambalarının gereksiz zamanlarda kullanımı, sınıflarda veya tuvaletlerde gündüz vakti lambaların açık kalması, kış günlerinde kaloriferlerin yandığı günlerde pencerelerin açılması, pencere kenarlarından ısı kaybına neden olacak sızıntılar vb. örnek olarak gösterilebilir. Çözüm yolları olarak da lambaların sadece gerekli zamanlarda gerekli miktarda kullanılması, düşük enerji tüketen ampullerin kullanılması, pencerelerin kış aylarında havalandırma amaçlı kısa süreli açılmasının sağlanması, kapı ve pencere kenarlarında ısı yalıtımının sağlanması sunulabilir.

9. Sınıf Meb Yayınları Fizik Beceri Temelli Etkinlik Kitabı Sayfa 176 Cevabı ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

☺️ BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
happy
0
clap
0
love
0
confused
0
sad
0
unlike
0
angry

Yorum Yap

** Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!