Kitap Cevapları TIKLA
Soru Sor TIKLA
9. Sınıf Fizik Beceri Temelli Etkinlik

Ülkemizin enerji ihtiyacı açığının ve dışa bağımlılığının giderilmesi noktasında birey olarak üzerimize düşen görevler nelerdir? Açıklayınız.

Ülkemizin enerji ihtiyacı açığının ve dışa bağımlılığının giderilmesi noktasında birey olarak üzerimize düşen görevler nelerdir? Açıklayınız. ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

Ülkemizin enerji ihtiyacı açığının ve dışa bağımlılığının giderilmesi noktasında birey olarak üzerimize düşen görevler nelerdir? Açıklayınız. 

1.Ülkemizin enerji ihtiyacı açığının ve dışa bağımlılığının giderilmesi noktasında birey olarak üzerimize düşen görevler nelerdir? Açıklayınız.

  • Cevap: Ülkemizin enerji kaynakları yönünden dışa bağımlı olmaması için enerjinin verimli bir şekilde kullanılması gerekmektedir. Enerji verimliliğine dikkat ederek ekonomik olarak hem kendimizin hem de ülkemizin güçlenmesini sağlarız. Bu tüm yurttaşlar tarafından yapıldığında küçük görünen ama aslında büyük olan ekonomik giderler azalır. Ekonomik olarak güçlenen bir ülke kendine yetecek duruma geldikçe yenilenebilir enerji kaynaklarının üretimi için gerekli adımları atabilir. Böylelikle dışa bağımlılık azalarak ülke olarak gelişir ve güçleniriz.

9. Sınıf Meb Yayınları Fizik Beceri Temelli Etkinlik Kitabı Sayfa 182 Cevabı ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

☺️ BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
happy
0
clap
0
love
0
confused
0
sad
0
unlike
0
angry

Yorum Yap

** Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!