Kitap Cevapları TIKLA
Soru Sor TIKLA
9. Sınıf Fizik Beceri Temelli Etkinlik

Dalga enerjisinin avantajları ve dezavantajları nelerdir? Açıklayınız.

Dalga enerjisinin avantajları ve dezavantajları nelerdir? Açıklayınız. ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

Dalga enerjisinin avantajları ve dezavantajları nelerdir? Açıklayınız. 

4. Dalga enerjisinin avantajları ve dezavantajları nelerdir? Açıklayınız.

  • Cevap: Dalga enerjisi, yenilenebilir bir enerji kaynağı olduğundan güvenilir ve verimli bir enerji kaynağıdır. Çevreci bir enerji kaynağı olduğundan atmosfere sera gazı yaymaz. Dalga enerjisi ile elde edilen elektrik enerjisi uzak yerlere yönlendirilebilir. Dalga enerjisinin kullanılması ile tarım arazileri zarar görmez. Bunların yanında tesislerin inşaası büyük sermaye gerektirmektedir. Dalgaların çok şiddetli bir şekilde olması, dalga enerjisini elektrik enerjisine dönüştürmek için kullanılan türbinlerin zarar görmesi ile maliyet artmaktadır. Dalga enerjisini dönüştüren türbinlerin hareketi, kabloların zarar görmesi, denizde yaşayan canlıların ölümüne sebep olabilmektedir.

9. Sınıf Meb Yayınları Fizik Beceri Temelli Etkinlik Kitabı Sayfa 182 Cevabı ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

☺️ BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
happy
0
clap
0
love
0
confused
0
sad
0
unlike
0
angry

Yorum Yap

** Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!