Kitap Cevapları TIKLA
Soru Sor TIKLA
9. Sınıf Fizik Beceri Temelli Etkinlik

Arkadaşlarınızla tartışınız.

Arkadaşlarınızla tartışınız. ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

Arkadaşlarınızla tartışınız. 

Arkadaşlarınızla tartışınız.
1.Kütle artışı, maddenin iç enerjisini arttırmaz.

  • Cevap:  Aynı sıcaklıktaki kütle artışı, maddenin iç enerjisini arttırır. Çünkü kütle artışı ile madde miktarı artmıştır. Böylece taneciklerin kinetik ve potansiyel enerjileri toplamı artmıştır.

2.Madde miktarının aynı koşullardaki artışı, maddenin sıcaklığını değiştirir.

  • Cevap: Madde miktarının aynı koşullardaki artışı, maddenin sıcaklığını değiştirmez. Çünkü kütle artışı maddedeki tanecik sayısını arttırsa da tanecik başına düşen ortalama iç enerji miktarı değişmeyecektir.

3.Maddeye ısı vermek, maddenin iç enerjisini arttırmaz.

  • Cevap: Maddeye ısı vermek, maddenin iç enerjisini arttırır. Çünkü ısı verilince maddeyi meydana getiren tanecikler daha hızlı hareket eder ve taneciklerin kinetik enerjisi artar.

4 Maddeye hal değiştirmeyecek kadar ısı vermek, maddenin sıcaklığını arttırmaz.

  • Cevap: Madde hâl değiştirmiyorsa maddeye ısı vermek, maddenin sıcaklığını arttırır. Çünkü ısı alan maddelerin iç enerjisi artarken tanecik sayısı değişmeyeceğinden tanecik başına düşen ortalama iç enerji de artar, böylece sıcaklık da artmış olur.

5.Eşit kütleye sahip aynı iki madde temas halinde iken sıcaklığı az olandan fazla olana ısı transfer edilir.

  • Cevap: Eşit kütleye sahip aynı iki madde temas halide iken sıcaklığı fazla olandan az olana ısı transfer edilir. Çünkü sıcaklığı fazla olan maddenin iç enerjisi de büyüktür. Isıl dengeye gelinceye kadar sıcaklığı yüksek olan maddeden düşük olana ısı transfer edilir.

6.Aynı kütle ve sıcaklığa sahip iki maddenin iç enerjileri her zaman aynıdır.

  • Cevap: Aynı kütle ve sıcaklığa sahip iki maddenin iç enerjileri aynı olmayabilir. Çünkü aynı sıcaklık ve kütleye sahip olsa da farklı maddelerin sahip olduğu tanecikler de farklı olur. Bu taneciklerin kinetik ve potansiyel enerjileri toplamı her iki madde için de farklılık gösterebilir.

9. Sınıf Meb Yayınları Fizik Beceri Temelli Etkinlik Kitabı Sayfa 186 Cevabı ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

☺️ BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
happy
0
clap
0
love
0
confused
0
sad
0
unlike
0
angry

Yorum Yap

** Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!