Kitap Cevapları TIKLA
Soru Sor TIKLA
9. Sınıf Fizik Beceri Temelli Etkinlik

Farklı termometrelere neden ihtiyaç duyulmuştur?

Farklı termometrelere neden ihtiyaç duyulmuştur? ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

Farklı termometrelere neden ihtiyaç duyulmuştur? 

Termometre, sıcaklığı ölçmekte kullanılan bir araçtır. Bütün termometreler; maddenin hacim, uzunluk, basınç, elektrik direnci, renk gibi bazı fiziksel parametrelerinin sıcaklık ile değişimi prensibi ile oluşturulur.
Yukarıda, termometreler geliştirilirken kullanılan parametreler hakkında bilgiler verilmiştir. Bu bilgilerden yola çıkarak kütüphane, genel ağ, fizik ders kitabı vb. kaynaklardan bu parametreler hakkında araştırma yapınız ve edindiğiniz bilgiler ışığında aşağıdaki soruları cevaplandırınız.

1.Farklı termometrelere neden ihtiyaç duyulmuştur?

  • Cevap: Termometre, sıcaklığı ölçülmek istenen madde ya da ortamın ortalama sıcaklığına bağlı olarak seçilir. Her madde ile her sıcaklık ölçülemez. Örneğin cıva -39 oCde donar. Bu nedenle -39 oC’nin altındaki sıcaklıklar, cıva kullanılarak oluşturulan sıvılı bir termometre ile ölçülemez.

9. Sınıf Meb Yayınları Fizik Beceri Temelli Etkinlik Kitabı Sayfa 188 Cevabı ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

☺️ BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
happy
0
clap
0
love
0
confused
0
sad
0
unlike
0
angry

Yorum Yap

** Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!