Kitap Cevapları TIKLA
Soru Sor TIKLA
9. Sınıf Fizik Beceri Temelli Etkinlik

Dalış elbiselerinin kauçuk ve polyesterden üretilmesinin sebebi ne olabilir? Açıklayınız.

Dalış elbiselerinin kauçuk ve polyesterden üretilmesinin sebebi ne olabilir? Açıklayınız. ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

Dalış elbiselerinin kauçuk ve polyesterden üretilmesinin sebebi ne olabilir? Açıklayınız. 

Aşağıdaki metni okuyunuz ve verilen soruları cevaplandırınız.
DALIŞ ELBİSELERİ
Su içinde uzun süre kalabilmek ve vücut ısısını kaybetmemek için dalış elbiseleri kullanılır. Dalış elbiseleri ıslak ve kuru olarak ikiye ayrılır. Islak dalış elbiseleri vücudu iyi sarar ve vücut ile giysi arasında bir su tabakası kalır. Bu su tabakası da vücut ısısı ile ısınır ve sıcak bir ortam oluşturulmuş olur. Kuru dalış elbiseleri içine su almaz. Vücut ve giysi arasında hava tabakası bulunur. Kuru dalış elbiselerinin içine başka kıyafetler giyilebilir. Dalış elbiseleri; polyester, kauçuk ve polyester olarak üç tabaka hâlinde üretilir ve bu tabakaların arasına hava basılır. Dalış elbiselerinin kalınlığı 0,2 cm ile 0,8 cm arasında değişebilmektedir. Dalışlarda kullanılan kıyafetlerin seçimini etkileyen unsurlar, bölgedeki suyun sıcaklığı ve dalış süresidir. Dalış elbiselerinde başlık olması önemlidir. Başlık, başın soğumasını engelleyerek hipotermi riskini azaltır.

1.Dalış elbiselerinin kauçuk ve polyesterden üretilmesinin sebebi ne olabilir? Açıklayınız.

  • Cevap: Isı iletim katsayısı düşük olan maddelerin ısı iletim hızı da düşük olur. Bu maddelere ısı yalıtkanı ve bu maddelerden yapılan malzemelere de yalıtım malzemesi adı verilir. Dalış elbiselerinde kauçuk ve polyester kullanılmasının sebebi, bu maddelerin iletim katsayısı düşük malzemeler olması ve enerji kayıplarını en aza indirerek vücut sıcaklığını korumasıdır.

9. Sınıf Meb Yayınları Fizik Beceri Temelli Etkinlik Kitabı Sayfa 224 Cevabı ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

☺️ BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
happy
0
clap
0
love
0
confused
0
sad
0
unlike
0
angry

Yorum Yap

** Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!