Kitap Cevapları TIKLA
Soru Sor TIKLA
9. Sınıf Fizik Beceri Temelli Etkinlik

Öğrencilerin kendilerine sorulan sorulara verebilecekleri cevapları ve bu cevapların hangi ısı iletim hızını etkileyen değişkenle ilgili olduğunu tek tek yazınız.

Öğrencilerin kendilerine sorulan sorulara verebilecekleri cevapları ve bu cevapların hangi ısı iletim hızını etkileyen değişkenle ilgili olduğunu tek tek yazınız. ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

Öğrencilerin kendilerine sorulan sorulara verebilecekleri cevapları ve bu cevapların hangi ısı iletim hızını etkileyen değişkenle ilgili olduğunu tek tek yazınız. 

1.Öğrencilerin kendilerine sorulan sorulara verebilecekleri cevapları ve bu cevapların hangi ısı iletim hızını etkileyen değişkenle ilgili olduğunu tek tek yazınız.

  • Cevap: Ayşe, pencerelerin küçük tasarlanması gerektiğini söyler. Çünkü ısı iletim hızı, yüzey alanıyla doğru orantılıdır. Yüzey alanı küçüldükçe ısı iletim hızı azalır. Tuna, duvarların kalın olmasının kışın evdeki ısının daha yavaş kaybedilmesini sağlayacağını söyler. Çünkü kalınlık arttıkça ısı iletim hızı düşer. Buna göre ısı iletim hızı, yüzeyler arası kalınlıkla ters orantılıdır. Ece, evin dışındaki hava ne kadar soğuksa evdeki ısının da o kadar hızlı bir şekilde kaybedildiğini söyler. Çünkü sıcaklık farkı arttıkça ısı iletim hızı artar. Buna göre ısı iletim hızı, yüzeyler arasındaki sıcaklık farkı ile doğru orantılıdır. Onur, aynı ortamda ve eşit sıcaklıkta olan tahta ve metal kaşıklara dokunulduğunda metal olanın daha soğuk hissedileceğini söyler. Çünkü metalin ısı iletim katsayısı büyüktür, ısı iletim katsayısı büyüdükçe madde ısıyı daha hızlı çeker. Buna göre ısı iletim hızı, ısı iletim katsayısı ile doğru orantılıdır.

9. Sınıf Meb Yayınları Fizik Beceri Temelli Etkinlik Kitabı Sayfa 227 Cevabı ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

☺️ BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
happy
0
clap
0
love
0
confused
0
sad
0
unlike
0
angry

Yorum Yap

** Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!