Kitap Cevapları TIKLA
Soru Sor TIKLA
9. Sınıf Fizik Beceri Temelli Etkinlik

Bir maddenin kütle ve hacmine tek başına/birlikte bakarak özkütlesi ile ilgili çıkarım yapılabilir mi? Sebebini kısaca açıklayınız.

Bir maddenin kütle ve hacmine tek başına/birlikte bakarak özkütlesi ile ilgili çıkarım yapılabilir mi? Sebebini kısaca açıklayınız. ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

Bir maddenin kütle ve hacmine tek başına/birlikte bakarak özkütlesi ile ilgili çıkarım yapılabilir mi? Sebebini kısaca açıklayınız. 

3.Bir maddenin kütle ve hacmine tek başına/birlikte bakarak özkütlesi ile ilgili çıkarım yapılabilir mi? Sebebini kısaca açıklayınız.

  • Cevap: Tek başına kütleye veya hacme bakıldığında maddenin özkütlesi hakkında bir şey söylenemez. Yani ‘’kütlesi büyük olan bir maddenin özkütlesi de büyük olur’’ gibi ifadeler doğru olmaz. Ancak maddenin ‘’kütle / hacim’’ oranı, o maddenin özkütlesini verdiğinden kütle ve hacim değerleri birlikte kullanıldığında bir anlam taşır.

9. Sınıf Meb Yayınları Fizik Beceri Temelli Etkinlik Kitabı Sayfa 58 Cevabı ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

☺️ BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
happy
0
clap
0
love
0
confused
0
sad
0
unlike
0
angry

Yorum Yap

** Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!