Kitap Cevapları TIKLA
Soru Sor TIKLA
9. Sınıf Fizik Beceri Temelli Etkinlik

Kütle-hacim grafikleri şekilde verilen kan, plazma ve kan hücreleri için hangi renk grafik hangisine ait olabilir? Neden?

Kütle-hacim grafikleri şekilde verilen kan, plazma ve kan hücreleri için hangi renk grafik hangisine ait olabilir? Neden? ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

Kütle-hacim grafikleri şekilde verilen kan, plazma ve kan hücreleri için hangi renk grafik hangisine ait olabilir? Neden? 

3. Kütle-hacim grafikleri şekilde verilen kan, plazma ve kan hücreleri için hangi renk grafik hangisine ait olabilir? Neden?

  • Cevap: Kütle-hacim grafiğinin eğimi mad- I denin özkütlesini verir; o halde yeşil grafik kan hücrelerine, mavi grafik kana, kırmızı grafik ise plazmaya ait olabilir. Birbirine karışmayan sıvılar bir kapta toplandığında özkütlesi büyük olan sıvı dipte kalır. Ayrıca kan bir karışımdır ve karışımın özkütlesi, kendisini oluşturan sıvıların özkütlelerinin arasında bir değer alır.

9. Sınıf Meb Yayınları Fizik Beceri Temelli Etkinlik Kitabı Sayfa 62 Cevabı ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

☺️ BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
happy
0
clap
0
love
0
confused
0
sad
0
unlike
0
angry

Yorum Yap

** Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!