Kitap Cevapları TIKLA
Soru Sor TIKLA
9. Sınıf Fizik Beceri Temelli Etkinlik

Saf maddeler ve saf maddelerden elde edilen karışımlar her alanda kullanılabilir mi? Bir örnek vererek kısaca açıklayınız.

Saf maddeler ve saf maddelerden elde edilen karışımlar her alanda kullanılabilir mi? Bir örnek vererek kısaca açıklayınız. ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

Saf maddeler ve saf maddelerden elde edilen karışımlar her alanda kullanılabilir mi? Bir örnek vererek kısaca açıklayınız. 

2. Saf maddeler ve saf maddelerden elde edilen karışımlar her alanda kullanılabilir mi? Bir örnek vererek kısaca açıklayınız.

  • Cevap: Saf maddelere ve saf maddelerden elde edilen karışımlara duyulan ihtiyaç kullanılmak istenilen alana yönelik uygun malzeme seçiminden kaynaklanmaktadır. Örneğin araçların bazı alanlarının iç kısmından dış ortamın görünür olması gerekir. Bunun için şeffaf özelliği bulunan bir ürün seçilmelidir. Bu sebeple kum, soda ve kirecin uygun oranlarda karışımı ile elde edilen cam kullanılmaktadır. Saf madde olan gümüş ise fotoğraf ve dişçilik endüstrilerinde, bozuk para ve elektronik parça üretimlerinde, süs eşyası ve takı sektöründe kullanılmaktadır.

9. Sınıf Meb Yayınları Fizik Beceri Temelli Etkinlik Kitabı Sayfa 63 Cevabı ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

☺️ BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
happy
0
clap
0
love
0
confused
0
sad
0
unlike
0
angry

Yorum Yap

** Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!