10. Sınıf Bilim ve Kültür Yayınları Din Kültürü Ders Kitabı Sayfa 105 Cevabı
2017 – 2018 Eğitim Öğretim yılıyla birlikte pek çok ders ve çalışma kitabı değişti. Değişen kitaplardan biri de “10. Sınıf Bilim ve Kültür Yayınları Din Kültürü Ders Kitabı Cevapları” oldu. Kitabı incelediğimizde ise Bayram GÜLEÇ, Güler GÜLEÇ, Zekai TAŞIN tarafından kaleme alındığını görüyoruz. Kitapta görseller ön plana çıkarılmış ve görsel tasarım ise İsmail UNURLUER tarafından yapılmış.
“10. Sınıf Bilim ve Kültür Yayınları Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Ders Kitabı Sayfa 105 Cevapları” ise önce sorular yazıldı daha sonra kitabın üzerinde çözülerek gösterildi. Önce sorular hemen ardından ise cevaplar mevcuttur.
10. Sınıf Bilim ve Kültür Yayınları Din Kültürü Ders Kitabı Sayfa 105 Cevabı
“Adalet mülkün temelidir.” sözü ne anlama gelmektedir?
- Cevap: İnsanların yaşadıkları ülke, vatan, topraklar ya da devlet o insanların mülküdür. Mülkün yani devletin ya da vatanın temeli ise adalete dayanmaktadır. Bu doğrultuda devletin temeli olan adalet sayesinde toplumdaki bireyler eşitlik ilkesi ile temsil edilmektedir.İnsanların en önemli ihtiyaçlarından birisi de adalettir. İnsanların maddi ve manevi bir çok ihtiyacı vardır. Adalet ise insanların manevi ihtiyaçlarıdır.
Adaletin olmadığı bir ülkede huzur ve refah ortamı da olamaz. Çünkü adaletin olmadığı ülkede ya da o ülkenin herhangi bir alanında huzurlu bir ortam görülemez. İnsanlar birbirlerine karşı saygı göstermez ve bununla birlikte toplumda kargaşa, huzursuzluk ve kaos ortamı oluşur. Adaletin olmadığı ve kaos ortamının yaşandığı bir ülkede ise bireylerin devlet yöneticilerine olan güvenleri de git gide erimeye başlar. Çünkü eğer mülkün temeli olan adalet yok ise güçlü olan güçsüz olanı sürekli ezer ve güçsüz olanın haklarını gasp ederek onu yok etmeye çalışır.
Adaletin olduğu ortamda ise huzur ve refah olur. Güçlü olanın gücü adalet ile sınırlanırken güçsüz olanın hakkı da adalet sayesinde verilmektedir. İşte tüm bu nedenlerden dolayı devletin güçlü bir yapıya sahip olabilmesi için öncelikle o devletin sağlam bir adalet yapısına sahip olması gerekmektedir. Çünkü adaletsizlik karmaşayı beraberinde getirir, karmaşa ise o devlete huzursuzluğu ve mutsuzluğu getirir. Yani burada önemli olan adaletin doğru ve düzenli bir şekilde işlevselliğini göstermesidir.