Kitap Cevapları TIKLA
Soru Sor TIKLA
5. Sınıf Yargı Yayınevi Peygamberimizin Hayatı Ders Kitabı Cevapları

Aşağıdaki soruları cevaplayınız.

“Aşağıdaki soruları cevaplayınız.” ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

Aşağıdaki soruları cevaplayınız.

Aşağıdaki soruları cevaplayınız.

İnsanlar peygamberlere neden ihtiyaç duyarlar?

  • Cevap: Peygamber, Allah’tan vahiy yoluyla aldığı bilgileri ve emirleri tebliğ etmek, muhataplarını hak dine çağırmakla görevlendirilen yüksek vasıflı kimse demektir. Peygamberlere ihtiyaç duyulmasının nedenlerini şöyle sıralayabiliriz; Allah’ın (c.c) varlığını aklıyla kavrayabilen insan, O’nun zât ve sıfatlarını anlamada tek başına yetersiz kalır. Bu sebeple Allah (c.c) hakkında bilgi sahibi olmak için peygamberlere ihtiyaç duyar.

Hz. Nuh (a.s.) peygamberin kavmi nasıl bir milletti?

  • Cevap: Allah, insanlar arasından peygamberler seçerek onları elçi olarak tayin edip insanlara dini öğretsin ve adaleti yaşatsın diye insanların arasına göndermiştir. Peygamberler, Allah’ın elçisi olarak seçilmiş kişilerdir. Hazreti Nuh (a.s.) da peygamberler arasında yer almaktadır.

Hz. Musa’nın (a.s.) mucizeleri nelerdir?

  • Cevap:

1. Elindeki asanın ejder olması.
2. Elinin bembeyaz kesilip nur gibi parlaması (Yed-i beyzâ).
3. Çekirge afeti mu’cizesi.
4. Bit afeti mucizesi.
5. Kurbağa sürülerinin Mısır’ı istila etmesi.
6. Suların kana inkılab etmesi.
7. Tîh sahrasında, Hz. Musa (as)’ın asasını taşa vurmasıyla on iki çeşmenin fışkırması.
8. Kızıldeniz’in yarılmasıyla İsrailoğullarının denizi geçmesi.
9. Tûr dağının yerinden koparılarak İsrailoğullarının üzerine kaldırılışı. (Bilmen, IV/1323-24; Çantay, II/530, not:93)

Hz. Isa (a.s.) nasıl dünyaya geldi?

  • Cevap: Kutsal kitap Kuran-ı Kerim’e göre Meryem bakireydi ve insanlardan uzakta Filistin toprakları diye tahmin edilen doğu bölgesinde yaşıyordu ve Cebrail ona insan kılığında görünerek şöyle dedi; “ben yalnızca rabbinden gelen bir elçiyim; sana tertemiz bir çocuk armağan etmek için buradayım.” (Meryem Suresi 19) “Meryem doğrusu Allah sana kendinden bir kelimeyi müjdelemektedir. Onun adı Meryem oğlu İsa Mesih’tir. O dünyada ve ahrette seçkin, onurlu ve saygındır ve Allah’a yakın kılınanlardandır. (Ali İmran Suresi, 45) Böylece bakire Meryem Hazreti İsa’nın doğumu ile müjdelendi.

5. Sınıf Peygamberimizin Hayatı Ders Kitabı Cevapları Yargı Yayınevi Sayfa 41 ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

☺️ BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
happy
0
clap
0
love
0
confused
0
sad
0
unlike
0
angry

Yorum Yap

** Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!