Kitap Cevapları TIKLA
Soru Sor TIKLA
7. Sınıf Fen Bilimleri Tutku Yayıncılık

Anne ve babanın çocukları neden onlardan farklı özellikler taşır?

“Anne ve babanın çocukları neden onlardan farklı özellikler taşır?” ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

Anne ve babanın çocukları neden onlardan farklı özellikler taşır?

Anne ve babanın çocukları neden onlardan farklı özellikler taşır?

  • Cevap: Mayoz sadece üreme ana hücrelerinde görülen bir bölünme çeşididir. Mayoz sonucu oluşan üreme hücrelerinin DNA’ları birbirinden farklıdır. Dolayısıyla üreme sonucu oluşan bireyler, ana hücreden farklılık gösterir. Bu farklılık canlı çeşitliliği bakımından oldukça önemlidir. Örneğin, bir aile içindeki kişilerin birbirinden farklı olması büyük ölçüde mayoz sayesinde gerçekleşir. Mayoz geçirilebilen hücrelerde biri anneden biri babadan gelen kromozomlar çiftler hâlinde bulunur. Kromozomlar çift hâlde bulunduklarında “2n”, tek başlarına ise “n” ile ifade edilir. Yani 2n = 46 kromozomlu bir hücrede 23 çift kromozom bulunur.

7. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Cevapları Tutku Yayınları Sayfa 58 ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

☺️ BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
happy
0
clap
0
love
0
confused
0
sad
0
unlike
0
angry

Yorum Yap

** Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!