Kitap Cevapları TIKLA
Soru Sor TIKLA
7. Sınıf Fen Bilimleri Tutku Yayıncılık

Mayoz ve mitoz arasındaki farklar nelerdir?

“Mayoz ve mitoz arasındaki farklar nelerdir?” ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

Mayoz ve mitoz arasındaki farklar nelerdir?

Mayoz ve mitoz arasındaki farklar nelerdir?

  • Cevap: Mitoz: Vücut hücrelerinde görülür. Bölünme sonucu 2 hücre oluşur. Bölünme sonucu oluşan hücrelerin genetik yapısı ana hücrenin aynısıdır. Kromozom sayısı değişmez. Tek aşamada gerçekleşir. Tek hücrelilerde üremeyi; çok hücrelilerde üreme, büyüme, gelişme ve yaraların onarılmasını sağlar. Bir hücre mitoz geçirdikten sonra tekrar mitoz geçirebilir.
    Mayoz: Sadece üreme ana hücrelerinde görülür. Bölünme sonucu 4 hücre oluşur. Bölünme sonucu oluşan hücrelerin genetik yapısı ana hücreden farklıdır. Kromozom sayısı yarıya iner, iki aşamada gerçekleşir. Üreme hücrelerinin oluşumunu sağlar. Bir hücre mayoz geçirdikten sonra tekrar mayoz geçiremez.

7. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Cevapları Tutku Yayınları Sayfa 63 ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

☺️ BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
happy
0
clap
0
love
0
confused
0
sad
0
unlike
0
angry

Yorum Yap

** Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!